Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Kırıkkale’de 23 Nisan coşkusu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMININ 98. YILI KIRIKKALE’DE TÖRENLERLE KUTLANDI

Kırıkkale’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi. Törende öğrenciler, şiir okudu, halk oyunu, geleneksel çocuk oyunları sergilendi. Çocuk şarkılarının söylendiği programda, minik öğrencilerin içerisinde Ay yıldız bulunan Türkiye Haritası koreografisi vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kırıkkale’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından başlayan törenler, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Kutlama etkinlikleri dolayısıyla öğrenciler çeşitli gösterilerde bulunurken, yabancı uyruklu öğrencilerden oluşan kora 23 Nisan’la ilgili çocuk şarkıları seslendirdi. Halk oyunlarının sergilendiği kutlamalarda, ana sınıfı öğrencilerinin üzerinde ay yıldız bulunan Türkiye Haritası koreografisi vatandaşların beğenisini topladı. Ay yıldızlı bayraklarla süslenen tören alanında çocuklar kendilerine armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını doyasıya kutlamanın heyecanını yaşadı.

  1. YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Kutlamalar çerçevesinde düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllerini Kırıkkale Valisi M.İlker Haktankaçmaz, Mühimmat ve Garnizon Komutan V. Bkm. Alb. Turhan Haydar, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın elinden aldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 98. Yıldönümü kutlamalarına Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ekrem Yıldız, İl Jandarma Komutanı J.Alb.İbrahim Ayhan Vural, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Kutlama etkinlikleri Kültür Merkezi Salonu’nda, Merkez Vilayetler Hizmet Birliği Gülümse Anaokulunun düzenlemiş olduğu 81 İl – 81 23 Nisan konulu serginin gezilmesi ile devam etti.

TÜRK MİLLETİ ASLA BOYUNDURUK ALTINA GİRMEMİŞTİR

Törende konuşan Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi “TBMM’nin açıldığı, Türk Milletinin var olma mücadelesi içerisinde, egemenliğini kesin olarak ilan ettiği, tarihin nişanesi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın onurunu, gururunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız. Bugün TBMM’nin açılışının yanında dünyada çocuklara bayram hediye eden, bu bayramı bütün dünya ile paylaşan İlk ve tek ülke olma özelliğine sahip ülkemiz gençlerimize ve çocuklarımıza yarınlarını emanet ederek onlara ne kadar değer verdiğini de ayrıca tüm dünyaya göstermiştir. Bizler tarih boyunca bağımsızlığın timsali olmuş, asla boyunduruk altına girmemiş, bir milletin evlatlarıyız. Bu şanlı millet birinci cihan harbinden sonra topraklarımızın istilacı güçler tarafından işgal edilmesi üzerine büyük bir bağımsızlık mücadelesi vermiş ve kazandığı zaferlerle dünya tarihine şerh düşmüştür. Önce Erzurum, sonra Sivas kongreleriyle milli birlik ve beraberliğin temelleri atılmış, 23 nisan 1920’de TBMM’nin açılışıyla milletimizin tek vatan, tek bayrak etrafında kenetlenerek milli benliği ve aşılmaz gücünü tüm dünyaya göstermiştir. Meclisimizin aldığı kritik önemli kararlar sonucunda milletçe bütün zorluk ve imkansızlıklara rağmen yürüttüğümüz kurtuluş savaşı hafızalardan silinmeyecek bir başarıyla nihayete erdirilmiş yep yeni bir ruh ve imanla, yep yeni bir devletin temelleri atılmıştır” ifadesini kullandı.

ÜLKEMİZ VE BAYRAĞIMIZ EN DEĞERLİ VARLIĞIMIZDIR

Müdür Tüfekçi “Geleceğimizin teminatı Sevgili çocuklar, sizlerden beklentimiz çok çalışmanız, bilimi ve teknolojiyi takip etmeniz, sanata, spora ve kültüre yönelmeniz, yardımlaşma ve birliktelik değerlerinizi yitirmemeniz, atalarımız gibi ülkemizi ve bayrağımızı en değerli varlığınız olarak görüp sonsuza kadar yaşatmaya ant içmenizdir. Bu duygularla, 23 Nisan’ı çocuklarımıza armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm devlet büyüklerimizi, bu kuruluşun mimarı aziz şehitlerimizi,  gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızla birlikte bütün Dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 98. yıldönümünü en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x