Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

Kırıkkale’de araç kiralamada devrim

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Daha önce sosyal sorumluluk kampanyaları ile öne çıkan Engin Rent a Car, Kırıkkale’de önemli bir ilke imza attı.

Kırıkkale’de araç kiralamada devrim - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yaşar Selçuk

Tümü bakımlı ve yüksek model olan 14 aracı ile yıllardır Kırıkkale’de hizmet veren ve araç filosunu artırarak Kırıkkalelilerin ihtiyaçlarına cevap vermek isteyen Engin Rent a Car, tüm araçlarını Rent a Car kaskosu işlemini gerçekleştirdi. Engin Rent a Car müşterileri artık, güvenli ve sorunsuz bir şekilde araç kiralayabilecek.

Profesyonel hizmet

Daha önce şehit ailelerine ücretsiz servis hizmeti sağlayan ve bu kampanyası ile Kırıkkalelilerden büyük takdir toplayan Engin Rent a Car, artık müşterilerine Rent a Car Kaskosu ile güvenli hizmlet verecek. Rent a Car kaskosunun Kırıkkale’de gecikmiş bir işlem olduğunun altını çizen Şirket Sahibi Yaşar Selçuk, “Rent a Car kaskosu ile müşterilerimize güvenli ve sorunsuz hizmet vereceğiz. Umarım bu bir başlangıç olur ve Kırıkkale’de araç kiralama sektöründe profesyonel hizmet veren şirket sayısı artar” dedi.

Zorunlu işlemKırıkkale’de araç kiralamada devrim - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Selçuk Rent a Car kaskosunun özelliklerine değinerek, “Rent a Car kaskosu, araç kiralama yapan şirketlerin tüm arabalara yaptırmak zorunda olduğu bir işlemdir. Bu hizmet sayesinde tüm araçlar güvelik altına alınmaktadır ve olası kaza durumlarında hem şirketi hem de kullanıcıyı zor durumda bırakmamaktadır. Dolayısıyla tüm Rent a Car firmaları kiraladıkları araçlar için bu kaskoyu mutlaka yaptırmalı ve tüketiciye bu şekilde teslim etmelidir. Tüketicilerde kiralama yaparken mutlaka şirketten bu konuyla ilgili bilgi almalıdır ve aksi durumda başka bir şirketle irtibata geçmelidir” dedi.

“İki tarafı da mağdur etmiyor”

Kiralık araç kaskosu yani Rent a Car kaskosu fiyatlarının diğer sigorta türlerine göre daha pahalı olduğunu ifade eden Selçuk, “Bunun sebebi ise kiralık araçlarda sürekli sürücülerin değişmesi, kaza ve hırsızlık gibi risklerin yüksek olmasıdır. Arabanın kaybolması, çalınması ve olası tüm kazalar aracın değerini düşüreceğinden Rent a Car kaskosu bu durumda iki tarafı da mağdur etmeyecek şekilde önlemler almaktadır” dedi.

“Kaskoyu sorun”

Selçuk şöyle devam etti; “Kiraladığınız araçla sorun yaşamamak için mutlaka Rent a Car şirketine kaskonun olup olmadığını sormalısınız. Sözleşme öncesi bu bilgiye sahip olmak, karar değiştirmenizi ve başka bir şirketle anlaşma yapmanızı sağlayabilir. Şayet Rent a Car kaskosu olmayan kiralık araçla kaza yapılırsa ve bu aracın ticari amaçla kullanıldığı öğrenilirse sigorta firmasının oluşan hasarı ödeme yükümlülüğü ortadan kalkacaktır. Kaza sonrası inceleme sonucunda kiralık araçla kaza yapıldığı tespit edilirse, hasar bedelinin tamamı kiralayan kişiden talep edilmektedir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için önceden aracın kasko durumu kontrol edilmeli ve yetkiliden gerekli bilgiler öğrenilmelidir”

“Karşılıklı güven önemli”

Rent a Car kaskosu faydalarına değinen Selçuk, “Olası kazalarda tüketicilerin maddi ve manevi kayıplar yaşamasını engeller. Daha güvenli seyahat etmesini sağlar. Yasal yükümlülükleri ortadan kaldırır ve olası durumlarda devreye kasko maddeleri girer. Rent a Car kaskosu bedelinin yüksek olması şirketleri ilk etapta zorlasa da uzun vadede kazanç elde etmesini sağlar. Bu noktada kullanıcıya da önemli görevler düşmektedir. Örneğin güven duymadığı şirketlerle anlaşma yapmamalıdır. Ayrıca sözleşme öncesinde aklına takılan tüm soruları yetkili kişiye yönlendirmeli ve eksik noktalar bırakılmamalıdır” bilgisini verdi

“Detayları önceden kontrol edin”

Tüketicinin dikkat etmesi gerekenler hakkında açıklamalarda bulunan Selçuk, “Aracın Rent a Car kaskosu olup olmadığı öğrenilmelidir. Sözleşme maddeleri detaylı bir şekilde okunmalı, varsa sorular yetkiliye yönlendirilmelidir. Sözleşme imzalanmadan önce araçta var olan sorunlar tespit edilmeli ve sözleşme maddesine eklenmelidir. Kiralayacağınız aracı yakından görmeli şayet kullanmaya alışık olmadığınız bir modelse başka bir araç istemelisiniz. Kullanıcı sahip olduğu hakları bilmeli, olası kaza ve sorunlarda yasal şekilde hareket edilmelidir. Seyahatinizi daha keyifli ve konforlu bir şekilde yapmak için araç kiraladığınızı unutmamalı ve gezinize sorunsuz bir şekilde devam etmek için tüm detayları önceden kontrol etmelisiniz.  Ayrıca kiralık araçla kaza yapma olasılığını en aza düşürmelisiniz” dedi.

Trafikte dikkat!

Kaza yapma olasılığını en aza düşürmek için trafikte uyarı ve levhalara dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatan Selçuk, “Sürücü trafik kurallarını ihlal etmemeli, alkollü araç kullanmamalı, hız limitini aşmamalı, bilmediğiniz yollarda dikkatli olmalısınız” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu