Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Kırıkkale’de sıfır atık

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de sıfır atık

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakılması hedefi doğrultusunda düzenlenen ‘Sıfır Atık Projesi’ Kırıkkale’de de başlatıldı.

AŞAMALI OLARAK GERÇEKLEŞECEK

Kırıkkale’de “Sıfır Atık Projesi” tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda projeyle ilgili bilgiler veren Kırıkkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Atar “İsrafın önlenmesi, atığın azaltılması ve atıkların dönüştürülmesini kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan “sıfır atık” konusunda gerçekleştirilen proje kapsamında sıfır atık yaklaşımının hayata geçirilmesi için ilk olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız Ana Hizmet Binası’nda uygulamaya başlanmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca Sıfır Atık Projesi’nin 2018 yılı itibarıyla aşamalı olarak kamu kurumları, havaalanları, alışveriş merkezleri, siteler, üniversiteler, hastaneler ve büyük iş yerlerinde uygulanması hedeflenmektedir” diye konuştu.

EKONOMİYE KAZANDIRILACAK

İl Müdürü Atar “İlimizde de “Sıfır Atık” projesi kapsamında çalışmaların başlatılması amacıyla konu ile ilgili tarafların katılımıyla toplantı yapılmıştır. Bu projenin uygulanması ile kağıt, plastik, cam, metal olmak üzere değerlendirilebilir atıklar, çöpe gitmeden ayrı toplanarak geri kazanımı sağlanıp ekonomiye kazandırılacaktır” dedi.

HABER MERKEZİ

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x