Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemManşet

Kırıkkale’nin Eğitim Markası Sınav Eğitim Kurumları

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin Eğitim Markası Sınav Eğitim Kurumları

Kırıkkale’de faaliyet gösteren en köklü eğitim kurumlarından olan Sınav Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Ağınman ve yönetimi yapımı devam eden yeni eğitim binası hakkında açıklamalarda bulundu.

 

FİZİKİ YAPISI

Kırıkkale’nin en köklü eğitim kurumlarından olan Sınav Koleji yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarına hızlı başladı. Önümüzdeki eğitim öğretim yılı için hazırlıklarına hızlı başlayan Sınav Koleji yeni eğitim binası hakkında bilgiler verildi. Gönül Sofrası’nda basın mensupları ile bir araya gelen Sınav Kurumu Kurucusu Lütfi Ağırman, yapımı devam eden yeni eğitim binası ve verilen eğitimler hakkında açıklamalar yaptı. Sınav Koleji’nin fiziki yapısından bahseden Ağırman, “Kırıkkale’nin gelişen bölgesinde fiziki ortamların Eğitimde başlı başına bir motivasyon kaynağı olduğu bilinciyle hareket etti. Sınav Koleji kentin yoğunluk ve karmaşasından uzak, Öğrencilerin Okula kolayca ulaşabilecekleri bir yerdedir. 22 Derslikli yüksek teknolojiyle donatılmış Eğitim ortamları hazırlanacak. Sınav Kolejinde Öğrencilere Kitap sevgisi ve Okuma alışkanlığı kazandırdığı Kütüphane etkinlikleri yapılır. Uygulamalı Fen Eğitimi için Donanımlı Laboratuarlarda yaparak, yaşayarak öğrenmek için tüm laboratuarlar zengin deney araçları ve cihazları ile donatılır”

 

KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ VE SPOR

Konuşmasının devamında 3D eğitim, Kültür Sanat Merkezleri ve Spor alanlarından da bahseden Ağırman, “Sınav Kolejinde uygulama laboratuarlarının yanında 3 boyutlu teknolojisiyle çalışan Fen ve Matematik derslerini pekiştirici 3D laboratuarlarını oluşturacak. Herkesin keşfedilmeyi bekleyen bir yeteneği vardır Görsel Sanatlar, Teknoloji tasarım, Halk Oyunları, Müzikal yeteneklerinin keşfedilmesini sağlayan çeşitli enstrüman ve çalışma alanları kurulur. Gösteri Merkezi ve Cep Sinemaları Etkinliklerin gösterilmesi için hazırlanır. Açık ve kapalı spor alanları ile Sporun her alanında öğrencileri geliştirerek Sağlıklı yaşam ve sağlıklı bütünlüğü kurar. Buz pisti ile Buz sporları sayesinde bedensel denge, uyum ve görsel becerilerini geliştirir”

 

AVRUPA’DA ÖZEL OKUL

Özel Okul Anlayışı bütün dünyada süratle yaygınlaşmakta olduğunu söyleyen Ağırman, “İspanyada yüzde 34 Özel yüzde 60 Resmi, İsveççe yüzde 8 Özel yüzde 92 Resmi, İsviçre’de yüzde 6 Özel yüzde 94 Resmi, Hollanda yüzde 73 Özel yüzde 27, Resmi incelemelerde Avrupa’da ki eğitimde Özel Okullarla resmi Okullar oranında kalite farkı pek bulunmamaktadır. Buna rağmen eğitimde özelleşme oranının yüksek olma nedeni Devletin desteğidir. Türkiye’de ise bu oran yüzde 2’ler seviyesinde Hedef ise yüzde 10’larda. Her yıl sisteme 1miylon 350 bin kişi giriyor. Devlet Bütçesine en büyük payı bu alana ayrılsa bile ihtiyaca cevap veremiyor. Devletimizin resmi rakamlarına göre Ülkemiz 1 Öğrenci için ortalama 3,000 dolar yani 11,000 lira düzeyinde gider  yapmaktadır. Üstelik Öğrenci başına yapılan bu giderin içinde Kurumlar Vergisi,KDV,diğer harçlar Devlet ödediği için bulunmamaktadır. Şimdi bize Devlet dese ki; Sayın Kurucu Sana her türlü vergiden muaf Öğrenci başı 11,000 tl para verelim üstelik kurum içinde kirada ödemeyeceksin ama sende Üniversite sınavında yüzde 20 başarı istiyorum İnanın binlerce kurucu, yatırımcı çıkar. Eğer Devlet şuan Özel Okulların sayısını 2 katına çıkarabilse ortalama 58 Milyar Dolar kar eder. Devletimiz hiçbir şey yapmadan, sadece bürokrasiyi azaltarak, Ülkemizdeki Eğitimi kolaylıkla düzeltecek ve inanılmaz bir maddi kaynağa sahip olacaktır”

 

 

AFTER SCHOOL

Öğretim kadrosu, Ölçme ve değerlendirme, Başarı ve gelişim odaklı rehberlik ve After School hakkında da bilgiler veren Ağırman, “Sınav Kolejinde Öğretmen seçimine büyük bir özen gösterir.Onun için burada kendini eğitime adamış,başarılı,özverili,yeniliğe açık ,meslek bilgisi ve genel kültürü yüksek öğretmenler görev yapar. ‘Öğretmen mutlu ise eğitim harika olur’ Sınav Koleji “Öğretmen mutlu ise ,Eğitim harika olur “sloganıyla yola çıktı. Sınav Koleji Öğretmenlerinden eğitim alan Öğrenciler ise aynı şekilde hayatta mutlu ve başarılı olur. Ölçme ve değerlendirme; Sınav Kolejinde ölçme değerlendirme ve rehberlik eğitim anlayışının merkezinde yer alır.Okulda öğretilen her konu mutlak yazılı test vb. sınavlar yoluyla ölçülür.Öğrenci ve Veliye ayrıntılı rapor verilir. Öğrenci Başarısı=Takiptir. Başarı ve gelişim odaklı rehberlik; Sınav Kolejinde uzman bir rehberlik kadrosu ile sistemli bir rehberlik programı uygulanır.Sınav Eğitim Kurumları Genel Merkezinin koordine ettiği test tekniği, zaman ve kaygı yönetimi gibi konularda yapılan Öğrenci ve Veli seminerleri ile ilgili rehberlik kitapçıkları başarısını önemli ölçüde arttırır. “After School” Akademik başarıyı destekleyerek ve Öğrencilerin motivasyonlarını arttırarak bilimsel ,sosyal,kültürel,sanatsal ve sportif etkinliklerden oluşan After School programı uygulanır. Her Öğrenci bilgisi ve becerisine göre ilgili kulüpleri seçeceklerdir. Kulüp çalışmalarıyla Öğrencilerimiz fiziksel ve bilimsel açıdan büyük bir gelişim gösterecektir”

 

OKUL YÖNETİMİ

Son olarak Okul Yönetimi hakkında bilgiler veren Ağırman, “Eğitim önemli bir iştir. Yönetim ise çok önemlidir. Sınav Koleji Kurucusu olarak geçmiş bir tecrübeye sahip 41 yıllık Eğitimcilik. 34 yıllık Müdürlük 22 yıllık Dershanecilik. 3 yıllık Özel Okul Kuruculuğu ile Eğitimin her alanında yer aldım.

 

Haber-Foto: Burak Can

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x