Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetYahşihan

Kırıkkale’nin en büyük ilçesi YAHŞİHAN

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

YAHŞİHAN BELEDİYE BAŞKANI AHMET SUNGUR, ÖZEL DOSYA’YA CANLI YAYIN KONUĞU OLDU

 

Kırıkkale’nin en büyük ilçesi YAHŞİHAN

 

Kırıkkale’nin en büyük ilçesi olan ve her geçen gün gelişen ilçesi olan Yahşihan, TGRT Haber’de yayımlanan ve Tülin Yalman’ın sunduğu Özel Dosya programına konu oldu. Yahşihan’dan canlı Yayın yapılan programa Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur konuk oldu.

 

NÜFUSU 22 BİN 400

Yahşihan’ın ilk kurulduğu ilçe merkezinden yapılan canlı yayında Yahşihan hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Ahmet Sungur, 1300’lü yıllara dayanır. Timurlenk tarafından kurulmuştur. Hanları ile meşhurdur. İlçemiz Kırıkkale’nin en büyük ilçesidir. 22 bin 400 nüfusu bulunmaktadır. İlçemiz sınırlarında toprak Mahsulleri Ofisi, Kırıkkale Üniversitesi, Polis Meslek Yüksek okulu, İl Özel İdaresi gibi büyük devlet kurumları ilçemiz sınırları arasındadır. Kırıkkale Üniversitesinin bütün bölümleri ilçemiz sınırlarındadır. Anadolu’nun ilk demir köprüsü ilçemiz sınırlarındadır. 1905 yılında Padişahımız Abdulhamit’in talimatı ile yapılmıştır. Tarihi eserlerimiz arasında ayakta kalan tek eserimizidir” ifadelerini kullandı.

 

SU SPORLARI

Kızılırmak’ın 6 kilometre alanı Yahşihan’da bulunduğunu belirten Başkan Bungur, “Kızılırmak’ı değerlendirmek için girişimlerimiz var. Su Sporlarının ilçemizde yapılması için girişimlerimiz var. Teknemizi getirdik. Tekne turları yapılıyor. Önümüzdeki Pazartesi turlarımız başlayacak. Yeşil Vadi Projesi kapsamında Kızılırmak’ın çevresi daha güzel olacak ve bizimde bu proje ile ilgili projelerimiz var. 43 ilin geçiş noktasındayız. Buradan geçen vatandaşlarımızın birçoğu Kızılırmak’ın buradan geçtiğini bilmiyorlar. Biz projelerimiz ile vatandaşlarımızı buraya gelmesini sağlayacağız” diye konuştu.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÖNCÜ

Kentsel dönüşümüne Kırıkkale’de öncülük ettiklerinin altını çizen Başkan Sungur, “Özellikle Yenişehir bölgesinde öğrencilere yönelik Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurtlarımız var. Biz belediyeye geldiğimizde ilçemizin nüfusu 8 bin 150 idi. Şu anda ise 22 bin 400. bu anlamda Kırıkkale’nin nüfusu artan tek yerleşim yeriyiz ama canlı nüfusumuz 70 bin. Öğrencilerimizin burada fazla olması nedeniyle bölge esnafımıza çok faydası var. Biz yıllardır üniversitenin yanlış kurulması ile ilgili düşüncelerimizi iletiyoruz. Eğer öğrenci size gelmiyorsa, siz öğrenciye gidin mantığıyla Yenişehir bölgesine yatırımlar yaptık”

 

İMAR PLANLAMA

“İmar anlamında ülkemizde örnek aldığımız yerler var. Otopark alanı olarak sıkıntı çekmemek için, yeşil alanlarını korumak için imar projelerini ona göre ayarlıyoruz. Bununu için büyükşehirlerden fikirler alıyoruz. Öğrencilerimiz ile hafta içerisinde toplantılar yapıyoruz. Öğrencilerin isteklerine yönelik yapacağımız işler var yapamadığımız işler var. Hep birlikte Yahşihan’ımızın gelişmesini sağlıyoruz”

 

EĞİTİM

“Evde Kurs Projesi hakkında da bilgiler veren Başkan Sungur, “Öğrencilerimize belli şifreler verdik. Öğrencilerimiz bu şifreler ile soru bankalarına ulaşarak, yapamadığı soruları öğretmenlerine soruyorlar. Bununla birlikte öğrencilerimizin çalışıp çalışmadıklarını buradan aileler ve öğretmenleri takip etme fırsatı sağlıyorlar. Eğitim öğretim yılı haftaya açılıyor. Okullarımızın bizden istekleri var. Bizde elimizden geldiği kadarıyla, iş adamlarımızın yardımları ile okullarımızın eksiklerini gidermeye çalışıyoruz” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x