Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Kırıkkale’nin kanayan yarası OTOGAR

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Özel haber

 

Türkiye’de ki ulaşım sektörünün en büyük kanayan yarası olan ve son yıllarda Kırıkkale’de görünmeyen korsan taşımacılık tekrar filizlenmeye başladığı iddia ediliyor. Durumdan oldukça muzdarip olan otogar işletmecileri yetkililerden çözüm istiyor.

 

TEKRAR FAALİYETE GEÇTİ

Ulaşım sektörünün kanayan yarası olan korsan taşımacılar, iddialara göre Kırıkkale’ye el attı. 43 ilin birleşme noktası olan Kırıkkale’de son aylarda iddialara göre korsan taşımacılık tekrar filizlenmeye başlarken, otogar işletmecileri durumun son derece hassas olduğunun altını çizerek yetkililerden yardım istedi. Son yıllarda Kırıkkale’de faaliyette bulunmayan Korsan taşımacılığın, Kırıkkale’nin en büyük sıkıntılarından olan çok katlı kavşağın inşaatının bir türlü bitmemesi korsan taşımacılığında tekrar faaliyete başladığı iddia edildi.

 

BASKIYLA ARAÇLARA BİNDİRİYORLAR

Korsan taşımacılıktan oldukça muzdarip olduklarını belirten otogar işletmecileri, kendilerinin devlete vergi verdiklerini, otogara kira verdiklerini ancak korsan taşımacılık yapanların hiçbir vergi, kira gibi ödemeler yamadan haksız kazanç sağladıklarını ifade ettiler. Kendilerinden 10 kat daha fazla kazanç sağladıklarını belirten işletmeciler, bu durumlarda kendilerinin zor durumda olduklarını, yetkililerin biran evvel çözüm bulunmasını söyledi. Köprülü kavşağın bitmeyen inşaatının da korsan taşımacılığa zemin hazırladığını ifade eden işletmeciler, korsan taşımacılık yapanların vatandaşın kolundan tutup baskıyla korsan araçlarına bindirdiklerini, gruplar halinde kavşakta bekleyerek korku ve panik ortamı oluşturmaya çalıştıklarını dile getirerek, kavşağın olduğu yere polis konulmasını istediler.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x