Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

KIRIKKALE'YE ASKERİ BİRLİK İSTİYORUZ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından her Ankara’da bulunan askeri birliklerin taşınması gündeme geldi. Ankara çevresinde bulunan il ve ilçeler hemen harekete geçerken Kırıkkale’nin hareketsiz kalması eleştiri topladı. Haber71 Gazetesi olarak, Kampanya başlatıyoruz, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Sivil Toplum Örgütleri ve tüm parti temsilciliklerini harekete geçmeye davet ediyoruz.
AMAÇ ANKARA’YI KORUMAKSA
Haber71 Gazetesi olarak Ankara’da her darbe teşebbüsü ve darbede aktif rol oynayan başta Etimesgut Zırhlı Birlikler olmak üzere tüm askeri birliklerin Ankara’dan taşınması fikrini savunuyor ve destekliyoruz. Aynı zaman da bu birliklerin kuruluş amaçlarının Ankara’yı korumak olduğunu ve olası savaş durumunda Başkent’i korumak amacı ile görev yaptıklarını biliyoruz. Bu bağlamda Ankara’da bulunan askeri birliklerin çevre illere dağıtılması fikrini savunuyoruz. Amacın da ülke bağımsızlığı söz konusu olduğunda Başkent’i korumak olduğunu bildiğimizden ötürü, Ankara’yı çevreleyen illere dağılımın uygun olacağını savunuyoruz. Çünkü olası bir savaş durumunda Allah Korusun söz konusu Ankara’yı korumak söz konusu olursa çevre illerde olan birlikler Ankara’nın güvenliğini sağlayacaktır. Bu bağlamda bakanı olan, bürokrasisi olan şehirlere değil Kırıkkale’ye ve diğer çevre illere dağılımın uygun olacağını savunuyoruz.
ALACAKLIYIZ
14 Yıl önce Arpalık Çukuru mevkiinde Yanık Hastanesinin olduğu bölgede bulunan ve Çankırı’ya taşınan 61. Piyade Alayı bu şehre yapılan bir haksızlıktır. Haklıların hakkını aldığı, haksızların cezasını çektiği bu dönemde 14 yıl önce bağrımızdan sökülerek Çankırı’ya taşınan askeri birliğimizi yeniden istiyoruz. 14 yıl önce askeri birliğin taşınması Kırıkkale Ekonomisine büyük darbe vurmuş ve şehrin gelişmesinin önüne geçmiştir. Bugün Ankara’da askeri birliklerin taşınması söz konusu olmuşken, Devlet Büyüklerine 14 yıl öncesi hatırlatılarak ve taşınmanın Kırıkkale üzerinde ki olumsuz etkileri anlatılarak Askeri Birliklerden en az birinin Kırıkkale’ye taşınmasını talep ediyoruz.
HERKESE ÇAĞRI
Kampanyamıza destek olmak ve girişimlerde bulunmak üzere Başta Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, Kırıkkale kimliği taşıyan Bürokratlarımıza, Sivil Toplum Örgütlerine açık çağrı yapıyoruz. Haber 71 Gazetesi olarak harekete geçmenizi ve özellikle dünyanın en büyük askeri birliği olan Etimesgut Zırhı Birliğinin, Kırıkkale’ye taşınması adına girişimlere başlamanızı istiyoruz. 14 yıl önce taşınan askeri birliği de hatırlatarak Kırıkkale’nin alacaklı olduğunu ifade ederek şehrimize askeri birliğin kazandırılmasını istiyoruz. Bu tarihi fırsatı kaçırırsak 30 yıl sonra şehrin sokaklarında, Pazar yerlerinde, kahvehanelerinde, çay ocaklarında o zaman şehrin ileri gelenleri hamle yapamadılar diye bizleri suçlayacaklar. Bugün bu fırsat kaçmaz…
EKONOMİ GELİŞİR, NÜFUS ARTAR
Etimesgut Zırhlı Birliklerde yuvarlak olarak 6.000 acemi er ve 4.000 rütbeli-usta asker bulunmakta. Yani toplam 10.000 kişilik bir nüfus artışının yanı sıra yemin töreni gibi organizasyonların olduğu zamanlarda şehre çok kalabalık şekilde yerli turist gireceğini varsaydığımız zaman şehrin ekonomisine büyük bir katkı sağlayacağını görürüz. Her hafta 4.000 askerin çarşı iznine çıkması ile Kırıkkale Sokaklarında yaşanan hareketlilik Pazar yerinden, kafelere kadar tüm ekonomiyi canlandıracağı bariz bir şekilde ortadadır. Kırıkkale’nin Bilecik, Burdur, Manisa gibi şehirlerden bir eksiğinin olmadığını ve Kırıkkale Siyasetinin güçlü olduğunu gösterme vaktidir.
ŞEHRİN GELECEĞİ, EKONOMİNİN DÜZELECEĞİ, NÜFUSUN ARTACAĞI GÖZ ÖNÜNE ALINARAK, TERÖRE KARŞI EN ÇOK ŞEHİT VEREN ŞEHRİMİZE BİR ASKERİ BİRLİK GELMESİ İÇİN HAREKETE GEÇİYORUZ.
Bu Bağlamda imza kampanyasından tutunda her türlü fedakârlığı başta Haber71 gazetesi ve tüm şehir olarak eliminden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Bağrımızda büyüttüğümüz ve asker ocağına gönderdiğimiz, Al Bayraklı tabutla, göz yaşı ile karşıladığımız Şehitlerimizin hatırına, Kırıkkale’ye askeri birlik getirilmesini Başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Genel Kurmay Başkanımız ve Milli Savunma Bakanımızdan olmak üzere tüm devlet erkanından istiyoruz.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x