Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Kış lastiklerinizi taktırın

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kış lastiklerinizi taktırın

Kış mevsimi ve soğuk havalar artık yavaş yavaş kapıya dayanırken, Kırıkkale’de otomobil sahiplerini yakından ilgilendiren kış lastiği uygulaması başlıyor. 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında otomobil sahiplerinin kış lastiği takmasının zorunlu olduğuna dikkat çeken Derlas oto lastik İşletme sahibi Abdullah Atakul, otomobil sahiplerinin mağdur duruma düşmeden kış lastiklerini taktırma önerisinde bulundu.

 

PARA CEZASINA MARUZ KALMAYIN

Kırıkkale’de vatandaşlar araçlarına kışlık lastiklerini taktırmaya başladı. Sıcaklık değerlerinin düşmesi ve kış mevsiminin kendini hissettirmeye başlamasıyla kış lastiği için lastikçilere gelen insan sayısı da her geçen gün artıyor. 2012 yılından itibaren uygulanmaya ve Ticari araçları kapsayan kış lastiği uygulaması bu yıl ilk kez yeni bir yasal düzenlemeyle birlikte binek araçları da dahil edildi. Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren değişikliğe göre bütün özel otomobiller de dahil olmak üzere tüm özel motorlu araçlar bu kış itibarıyla zorunlu olarak kış lastiği kullanmaya başlayacak. Değişiklikle birlikte 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde bütün taşıtlar kış lastiği kullanmakla yükümlü hale geldi. Uygulama kapsamında olduğu halde kış lastiği kullanmadığı tespit edilen araçlara 625 lira para cezası uygulanacak.

 

YOL TUTUŞ KABİLİYETİ

Kırıkkale’de 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği uygulamasının zorunlu olduğunu hatırlatan Michelin lastikleri Kırıkkale Yetkili Bayisi ve Derlas oto lastik İşletme sahibi Abdullah Atakul, Vatandaşların, alacakları lastikteki üretim tarihine karşı da duyarlı olmaları gerektiğini vurguladı. Yol tutuş kabiliyeti gibi lastiğin tanıtımında harflerle gösterilen değerlerin çoğu lastikte benzer değerlerde gösterildiğini söyleyen Atakul, bu değerler için en iyi kademelerin A, B ve C gibi değerler olduğunu vurguladı. Atakul, otomobil sahiplerini kış lastiği uygulaması başlamadan değiştirmeleri önerisinde bulundu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x