Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemManşet

Kısa sürede Kuran öğrendiler

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin Yahşihan İlçesi İstasyon Camii’nde bir araya gelen 67 mahalle sakini kısa sürede Kuran-ı Kerimi öğrendi.

TEŞEKKÜR BELGESİ DAĞITILDI

İstasyon Camii İmamı Ali Yılmaz’ın teşvikleriyle bir araya gelen yaşları 50 ila 86 arasındaki mahalle sakini 4 ay gibi kısa sürede Kur’an-ı öğrenmenin sevincini yaşıyor. Kur’an öğrenenler için camide bir program düzenlendi. Düzenlenen programda ilk olarak imam Recep Turgut Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlandı. Ardından camiye gelen çocuklara kitap hediye edildi. Hemen ardından Kur’an okuyan 67 kişiye teşekkür belgesi ve Kur’an verildi.  Daha sonra ilahiler söylendi. Ardından imam Mustafa Lüy, hatim duası etti. Programın sonunda mahalle sakinlerine ve Kur’an öğrenenlere yemek ikram edildi.

YAŞLARI 80 OLMASINA RAĞMEN

Yapılan programa İl Müftüsü Bekir Gerek, İlçe Müftüsü Mehmet Münüp Şallıoğlu, Kırıkkale Diyanet Mensupları Derneği Başkanı (KIDİMDER)  Necati Karakuş, İstasyon Camii imamı  Ali Yılmaz,  imamlar ve mahalle sakinleri katıldı. Öğrenilen Kur’an-ı Kerimlerin ahrette belge olması temennisinde bulunan İl Müftüsü Bekir Gerek, “Ne mutlu ki,  Kutlu Doğum öncesi 67 insan Kur’an-ı Kerimi öğrenmenin sevincini yaşıyor. Bu insanlar ın birçoğunun yaşları 80’e ulaşmasına rağmen azmederek Kur’an-ı öğrendiler. Kendilerini canı gönülden kutluyorum.” dedi.  Kırıkkale’de yapımı devam eden Nur Camii Külliyesi hakkında bilgi veren Gerek, kendilerinin Nur Camii için yardım istemediğini, asıl yardımın caminin kendisinin istediğini ifade etti.

NE MUTLU ONLARA

Kur’an-ı öğrenmenin yaşı olmayacağını belirten KIDİMDER Başkanı Necati Karakuş, “İstasyon Camii’nde güzel bir gün yaşanıyor. Büyük küçük demden herkes camiyi mesken tutmuş ve azimle Kur’an-ı öğrenmişler. Öğreten ve öğrenenden Allah (cc) razı olsun.” diye konuştu. Kur’an-ı Kerimin insan hayatına yön verdiğini belirten İlçe Müftüsü Mehmet Münüp Şallıoğlu, “Kutlu Doğum öncesi İstasyon Camisinde güzel günler yaşanıyor. İnsanlar akın akın Kur’an öğrenmek için camilere koşuyorlar. Ne mutlu onlara, cennetten kendilerine yer ayırıyorlar.” şeklinde konuştu.

HOCAYA TEŞEKKÜR

İstasyon Camii imamı Ali Yılmaz, yaşları 50 ila 86 arasında değişen kursiyerlerin 4 ay gibi kısa zamanda Kur’an okumayı öğrenip ilmihal bilgilerini tazelediğini belirtti. Yılmaz, “Bugün burada Kabe’nin bir şubesi olan İstasyon Camii’nde hem öğrenerek hem öğreterek hayırlı insan olma sıfatını kazanmış insanlarla beraberiz.” dedi. Kur’an öğrenim belgesini alan 87 yaşındaki Ahmet Akbağ,  duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Hocamıza çok çok teşekkür ediyoruz. Ciddi sabır gösterdi. Şahsi dinlenme saatinden fedakarlıkgöstererek bize Kur’an öğretti. Ömürlük Kur’an hasretimizi bitirdi.”diye ifade etti.

 

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu