Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Kitap geleceğimize mirastır

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

51’İNCİ KÜTÜPHANE HAFTASI DOLAYISIYLA KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ CUMHURİYET MEYDANINDA YAPILDI
51’inci Kütüphane Haftası programı dolayısıyla 81 ilde eş zamanlı kitap okuma etkinliği Cumhuriyet Meydanında yapıldı. Öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleşen okuma etkinliğinde Vali Kolat, okumanın önemini anlattı.
 
VALİ KOLAT ÖĞRENCİLERE TAVSİYELERDE BULUNDU
81 ilde aynı anda yapılan 51’inci Kütüphane Haftası dolayısıyla Okuma etkinliğine öğrencilerin katılımı yoğun olurken, okuma etkinliğine Vali Ali Kolat, İl Kültür ve Turim Müdürü Yahya Kemal Er, Kütüphane Müdürü Zeliha Atay, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 81 ilde aynı anda .aşlayan okuma etkinliğinde Vali Kolat başta olmak üzere tüm katılımcılar yarım saat boyunca Cumhuriyet Meydanında oturarak kitap okudu. Kitap okuma etkinliğine başlamadan önce Vali Kolat öğrenciler ile kitaplar hakkında konuştu ve öğrencilere kitap tavsiyelerinde bulunurken, etkinlik sonrası Vali Kolat öğrencilerin kitaplarını imzaladı. Öğrenciler ile yakından ilgilenen Vali Kolat, ön sözünü kendisinin yazdığı Çanakkale Savaşları ile ilgili kitabı okudu.
 
KİTAPLAR GELECEĞİMİZE MİRASIMIZDIR
Kitap Okuma etkinliğinden sonra öğrenciler ile hatıra fotoğrası çektiren Vali Kolat, “Bugün kütüphanecilik haftası dolayısıyla bir etkinlik daha gerçekleştiriyoruz buda topluca kitap okuma vatandaşlarımız memurlarımız STK’larımızla kitap okuduk. Kitap okumanın önemini vurgulamak için böyle bir etkinlik düzenledik etkinliğe katılanlara teşekkür ediyorum kitap okumak iyi bir dost kazanmaktır her zaman okuyorlar ve okumaya meraklılar kitaplar bizim geleceğimiz mirasımızdır kim kitapla haşır neşir oluyorsa geleceği o kadar parlaktır etkinliklerimiz hafta içerisinde devam edecek” şeklinde konuştu.
 
TOPLUMSAL DÖNÜŞÜME ZEMİN HAZIRLINIYOR
Kitap okumanın öneminden bahseden Kütüphane Müdürü Atay ise, ““Bildiğiniz üzere, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki yenilikler, ekonomik ve sosyal yaşamın her alanını ve toplumun tüm kesimlerini çeşitli yönlerden etkisi altına almakta; kamu yönetimi yaklaşımlarını, iş dünyasını ve bireylerin yaşamlarını derinden etkilemekte, bir başka ifadeyle toplumsal bir dönüşüme neden olmaktadır.21. Yüzyıla şimdiden damgasını vuran bu teknolojiler, yeni bir toplumsal dönüşüme yani bilgi toplumuna dönüşüme zemin hazırlamaktadır” dedi. Atay ayrıca il kütüphanesinde 2012 yılında 68 bin kitabın ödünç verildiğini, kütüphaneye ise kayıtlı 166 bin okuyucunun bulunduğu belirtti.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu