Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

KIYMA SIRASI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de kurban kesen vatandaşlar, etlerini sucuk ve kıyma olarak değerlendirmek üzere baharatçı ve kasapların yolunu tuttular.
Kırıkkalede kurban kesen vatandaşlar, etlerini sucuk ve kıyma olarak değerlendirmek üzere baharatçı ve kasapların yolunu tuttular. Piyasada çeşitli marka sucukların kilosu 30- 40 TL arasında değişirken, vatandaşlar fazla etlerini bir bölümünü sucuk yaptırarak kilosunu 6 TL’ye mal ediyorlar. Kurban etinin kıymalık için kilosu 1 TL’den çekiliyor.
EL DEĞMEDEN SUCUK YAPIMI
Kırıkkale’nin ünlü baharatçısı İhsan Ünlü, sucuk yapımı hakkında bilgi verirken, “El değmeden sucuk yapma imkânına sahibiz. Sucuk için önce kuşbaşı olarak et ve daha sonra kıyma çekilmesi gerekiyor. Dededen kalma mesleğimizi yerine getirirken, kısıtlı bütçeye sahip vatandaşlarımız için hazırladığımız sucuklar piyasadaki sucuklara oranla daha ucuza geliyor. Vatandaşlarımızın etlerini daha uzun süreli muhafaza etmeleri için sucuk yapıyoruz. Her Kurban bayramında sucuk imalatımız artıyor. Sucuk yapımı için şu ana kadar 3 ton et getirildi. Baharatı, işçiliği içinde bize ait olmak üzere kilosunu 6 TL’den yapıyoruz. Bayram sonuna kadar 15-20 ton arasında sucuk yapmamız söz konusu. Sabahın erken saatinden itibaren kıyma çektirmeye gelen vatandaşlar, baharattaki kaliteyi arıyorlar” dedi.
KIŞ İÇİN HAZIRLIK
Piyasadan aldıkları sucuğun pahalı olduğunu belirten vatandaşlar, kurban etinin bir bölümünü bu şekilde değerlendirdiklerini belirterek, “Piyasada satılan sucuklar birbirini tutmuyor. Aynı zamanda ucuza getirip, kurban etlerinden sucuk yapmak için baharatçılara koşuyoruz. Kış boyunca çoluk çocuk sucuk yeme imkanımız olurken, etimizi uzun süre saklama imkanımız da oluyor” dediler.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x