Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Koalisyon bitti, çare seçim 

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 
Her hafta olduğu gibi bu haftada AK Parti’de halk günü etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can gündeme dair açıklamalar yaptı. Can yaptığı açıklamada Koalisyon ihtimalinin bittiğini ve seçimin çere olduğunu ifade etti.
 
DUALARLA UĞURLANMASI GEREKİRDİ
Geçtiğimiz yıl uygulamaya başlanan Hal günü etkinliği her hafta olduğu gibi bu haftada düzenlendi. Düzenlenen halk günü etkinliğinde AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can vatandaş buluşması öncesi Gazetecilerle bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu Can yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz hafta Şehit töreninde istenmeyen olaylar yaşandı. Şehittin manevi huzurunda yaşanmaması gerekenler yaşandı. Şehitler hepimizin bu millet hepimizin bu ülkeyi hiç kimse başka birinden fazla sevdiği iddiasında bulunamaz. Maalesef tekbirlerle dualarla uğurlamamız PKK lanetlememiz gerekirken siyasi bir ortammış gibi ortam yaratıyorlar bunlar doğru değil” diye konuştu.
 
CENAZEDE PARTİ SLOGANI OLMAZ
Hiçbir yerde olmayan insanlar camide istenmedik görüntülere sebep olduğunu belirten Can, “Şehit cenazesinde parti sloganı atmak ne kadar doğru olur işaretlere sloganlara gerek yok namazda cenazede tekbirlerde mezarlıkta taziye evinde olmayanlar istenmedik görüntülere sebep oluyorlar. Bir siyasi partinin üst düzey yetkilileri polisle tartıştı bunu HDP yapıyordu şimdi bunlar mı yapıyor.  Bu konuda titiz olmalılar şehitler gelmesin diye çözüm süreci vardı ama şuan buzdolabında çözüme karşı operasyonlara karşısın ona da karşısın bu memleketi sorunu çözmek için bunlar nerede 7 Haziran ardından millet cevap verdi millet yüzde 41 oy verdi biz tek başımıza iktidar olamadık” şeklinde konuştu.
 
AK PARTİ TEK BAŞINA İKTİDAR OLACAKTIR
MHP hiçbir şeye destek vermediği için hükümetin kurulmadığını söyleyen Can, “Hükümeti kurmak için bir siyasi partinin amacı nedir iktidar olmak ama koalisyonu hiç adım atmıyorlar bu tabloda seçim görünüyor. Biz teşkilat ile arazi gezdik arazi tek bayına iktidar istiyor buna rağmen MHP ile azınlık seçim veya koalisyon hükümeti için başbakanımız çalıştı. MHP 7 Haziran günü kapıları kapatmıştı ana muhalefet olacaklarını deklare ettiler. Seçimden korkmamak lazım açmazları açar millet verece karar ile seçimi nitelendirecek ve bu sıkıntılar inşallah Ak Parti tek başına iktidar olacaktır” ifade etti.
 
MHP MESAJI ALMADI
Seçimden öncede seçimden sonrada vatandaşla birlikte olduklarını açıklayan Can , “Yine arazide olmaya devam edeceğiz. Vatandaşların sorunlarını çözmek için çalışıyoruz geçici hükümet iş başındadır hükümet sıkıntısı yoktur seçimin ardından yine tek başımıza geleceğimize inanıyoruz. Millet 7 Haziran’da mesaj verdi yüzde 41 oy alsak da tek başımıza iktidara gelemedik  ciddi bir şekilde taban yakın olan MHP ile  koalisyon ola bilirdi MHP 7 hazirandan mesaj almadığı için kapıları kapattı” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu