Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

“KOCASINI PİŞİREN KADIN”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

 

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Tiyatrosu, Kırıkkale Kültür merkezinde 27  Eylül Perşembe  -28 Eylül Cuma günü “Kocasını Pişiren Kadın” adlı oyunla  Kırıkkale seyircisiyle buluştu.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Tiyatrosu Kırıkkale Kültür merkezinde “Kocasını Pişiren Kadın’’ adlı tiyatro oyununu  izlemeye Kırıkkale Vali Yardımcısı Abdullah Arslaner, Kırıkkale İl Jandarma Komutanı J. Alb İsa Çakmak, (YIH) Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Tekin Akça ve eşi,  İl Kültür  ve Turizm Müdürü Y. Kemal Er ile birlikte çok sayıda Üniversite öğrencisi, Kamu Kurum ve kuruluşlarında çalışan Tiyatro gönüllüleri katıldı.

 

İl Kültür Merkezinde sergilenen tiyatro oyununu izlemeye gelen vatandaşlar salonu tıklım tıklım doldururken ayakta kalan izleyiciler için boşluklara sandalye konuldu.

 

Debbie Issit’in yazdığı oyun, Cem Kenar yönetirken tek perdede 90 dakika boyunca sergilenirken izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Gökçe Camgöz, Nesrin Aksu, Serkan Özcan’ın oynadığı oyun büyük bir ilgi ile karşılanırken izleyiciler bu tür oyunların devamını beklediklerini belirttiler.

 

FİLMİN KONUSU

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Tiyatrosu, “Kocasını Pişiren Kadın” adlı oyunla Kırıkkale Kültür merkezinde sahne alan oyun; Kenneth ve Hilary 19 yıldır evlidir. Evlilikleri monotonlaşmaya başlamıştır.Laura ile tanışan Kenneth, yeni heyecanlar uğruna Hilary’den boşanır ve Laura ile evlenir. Daha sonra Laura’da, Hilary’de varolan şeylerin eksikliğini hissedince (güzel yemekler, temiz bir ev) iki kadın arasında kurmaya çalıştığı kendi dünyası başına yıkılır. Sürprizlerle dolu olan oyun, kadın erkek ilişkilerini çeşitli yönlerle irdeleyerek karakomedinin tadını seyirciye sunuyor.

Zaman değişse de tarih kendini tekerrür ediyor, yaşam kadın ve erkeğin zihninde aynı mücadele biçimleri ile akıp gidiyor. Ataerkil alt bilincinin kölesi olan erkekler, kadınlarını biçimlendirmeye ve kadınların onlara ait olduğu sanrısı ile yollarından şaşmamaya devam ediyor.
Kadınınızı başka yöne baktı diye, size istediğiniz yemekleri yapmıyor diye, etek giydi diye, hatta kahkaha attı diye öldürebilirsiniz! Onu dövebilirsiniz! Onu hiçe sayabilirsiniz! Gerçekten mi? Peki kadınlar ne zamana kadar susar? Sonsuza kadar değil…
İşte Hillary, Laura ve Kenneth arasında süregelen aşk üçgeni… Yani siz… Yani hepimiz..düşüncelerin akışı seyri sahnede yer aldı.

Seyircinin çok beğendiği oyun büyük alkış aldı. Tiyatro bitiminde Kırıkkale vali yardımcısı Abdullah Arslaner ve İl Kültür  ve Turizm Müdürü Y.kemal Er  oyuncuları tebrik edip. Vali yardımcısı Abdullah Arslaner   çiçek taktım etti.

Gökçe Camgöz, Nesrin Aksu, Serkan Özcan oyuncular ortak açıklamasında. Kırıkkale’yi beğendiklerini seyircilerin gençler olmasından memnun oldukları salonun tıklım tıklım dolu olmasını tabii ki biz oyuncuların en memnun kaldığı bir durumdur. Seyircilerin aşırı ilgisinden çok memnun kaldıklarını belirtiler.

   

Anadolu’da tiyatroya hiç gitmemiş, tiyatrodan haberdar olmayan seyirciyi tiyatroyla buluşturmayı amaçlayan Devlet Tiyatroları Anadolu turnelerine büyük önem veriyor.

Haber. ARİF ÇAKIROĞLU

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x