Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

Köksal’dan operasyon açıklaması

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Tahşiyeciler operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. “Her evrakta imzamız olur” diyen Köksal, “Yapma oluru değil, başlama oluru her şey usuldür, her şey biter, evraklar şunlar bunlar hazırlanır gelir, başlayalım mı derler, gelen teklife göre olur dersiniz o prosedürün tamamlanmasıdır“ dedi.

SORULARI CEVAPLADI
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Emniyet Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde Tahşiyeciler operasyonuna imza attığı haberleri üzerine, Meclis’te gazetecilerin sorularını cevapladı. Gazetecilerin, “Tahşiyeciler operasyonunda sizin imzanız olduğu dile getirildi” soruları üzerine Köksal, “Her evrakta imzamız olur, onlar bunu kendilerine şey yapıyorlar benim evraktaki imzam şey değil ki. Olur da değil. Şöyle o. Yapma oluru değil başlama oluru her şey usuldür her şey biter evraklar şunlar bunlar hazırlanır gelir başlayalım mı derler gelen teklife göre olur dersiniz o prosedürün tamamlanmasıdır.

“GENEL MÜDÜR OLARAK BEN BİLMEM”
Ama bunlar kendilerine şey bulmak için kendilerine rahatlatabilmek için bizim üzerimizden şey yapmaya çalışıyorlar. Her şey hazırlanır, ondan sonra yapıldığı zaman adliyeye gider ona adliye bakar. Genel müdür olarak ben bilmem. Orada her şey hazırlanır tamam denir adliyeye gider. Bu demek değil ki kanunsuz bir şey varsa yapın anlamına gelmez o tamamen adliyenin bileceği iş” diye cevapladı.

“OLUR DA DEĞİL!”
Başka bir gazetecinin, “Tahşiyeciler grubu masum gösterilmeye çalışıyor gibi iddialara ne söylersiniz?” sorusuna ise Köksal, “Bilmiyorum ben bilemediğim için adliyeye gelmiş. Ona bir şey diyemem” dedi. Gazetecilerin, “Siz sadece olur verdiniz o zaman?” sözünü hatırlatması üzerine Köksal, “Olur da değil. Olur farklıdır. Genelde burada iki ince nokta var, önceden ilgililer oturur şeyi hazırlarlar, her iş biter işleme koymaya ‘başlayalım’ denir başlanır ondan sonrası adliyeye gider.

“TAMAMEN PROSEDÜRÜN TAMAMLANMASI”
Suçlu mu, suçsuz mu onu bilemezsiniz. Sadece önünüze dosya gelir ‘iyi yapın’ dersin ‘başlayın’ dersin, ‘yapın’ da değil ‘yapın’ demek önceden olur. Her şey bitmiştir. ‘başlayalım’ derler ‘iyi başlayın’ dersin. Benim üzerinden herkes kendini temize çıkarmaya çalışıyor. Bunun gibi kaç tane imzam var. Bunun arkasına bundan sonra aslında adli işlemdir bilemeyiz diyelim ki senin hakkında işlem ‘yapılsın’ denir. İfadeni alırlar, götürürler adliyeye seni serbest bırakırlar. Olay o yani. Tamamen prosedürün tamamlanması”  şeklinde konuştu.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu