Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiManşet

Kolat iyi bir projeyle Sanayi taşınmalı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Valisi Kolat, görüşünü sanayi esnaflarıyla paylaştı
İyi bir projeyle Sanayi taşınmalı
Kırıkkale valisi Ali Kolat, önceki gün sanayi esnaflarını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Sanayi esnaflarıyla sohbet eden Vali Kolat, bir il için sanayi esnafının çok önemli görev üstlendiğini ifade etti. Kolat, sanayi esnaflarıyla sanayi hakkındaki görüşlerini de paylaştı.
Kolat iyi bir projeyle Sanayi taşınmalı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriGüzel proje yapılmalı
Kırıkkale’nin çeşitli esnaf gruplarına yaptığı ziyaretlerine devam eden Kırıkkale Valisi Ali Kolat, önceki gün sanayi esnaflarını ziyaret etti. İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Esnaf ve Sanatkârlar ve Odalar Birliği Başkanı Süleyman Köstekli’nin de bulunduğu ziyarette sanayi esnaflarıyla sohbet eden Vali Ali Kolat, sanayi hakkındaki görüşlerini esnaflar ile paylaştı. Ziyarette, sanayinin taşınması gerektiğine işaret eden Vali Kolat, “Sanayi esnafı bir il için çok önemli bir görev üstleniyor. İlimizin her türlü sanayi ihtiyacı karşılanıyor. Kırıkkale, gerçekten de her türlü araç bakımını yapan, ileri teknolojiye sahip bir sanayiye sahip. Bu anlamda çok şanslıyız. Ancak buranın yeni bir yere taşınmasında yarar var. Güzel bir proje yapılarak daha iyi imkânları olan bir bölgeye taşımak gerekir.  “ dedi.
Kolat iyi bir projeyle Sanayi taşınmalı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriSizin sıkıntımız bizim sıkkıntımız
“Hakikaten, her ilde olduğu gibi Kırıkkale’de de çırak sıkıntısı yaşanıyor. Çıraklık Okullarında her branştan eğitim vermek gerekir.” Diyerek sözlerine devam eden Vali Kolat, şöyle konuştu. “Biliyorsunuz, MKEK ve Devlet Demir Yollarının temelinde çıraklık eğitiminin çok önemi vardır. Organize Sanayi bölgelerinde mutlaka çıraklık okullarının olması lazım. Öğleden önce ders, öğleden sonra ise uygulama yapılarak eğitimin tamamlanması gerekir. Sanayi esnafımızın sorunları bizim sorunlarımız demektir. Her türlü sorununuzla elimizden geldiğince ilgileniyoruz. Ben bu vesileyle buradaki esnafımıza hayırlı ve bol bereketli kazançlar diliyorum.”
Çırak sıkıntısı var
Eski Sanayi Sitesi hakkında bilgiler veren Oto Sanatkârlar ve Demirciler Esnaf Odası Başkanı Murat Pehlivanlı ise, Eski Sanayi Sitesinde 2000 esnafın faaliyet gösterdiğini, burada genellikle küçük işlerin yapıldığını söyledi. Sanayi esnafının sorunlarına da değinen Pehlivanlı, kalifiye eleman bulmakta çok zorlandıklarını, Çıraklık Okullarında yeterince öğrenci kalmadığını ancak yine de Kırıkkale’nin sanayi ihtiyacını ellerinden geldiğince gidermeye çalıştıklarını dile getirdi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu