Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

KONYA’DA 31 TUTUKLAMA

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Konya’da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturma kapsamında geçen hafta sivillere yönelik üçüncü dalga operasyonunda gözaltına alınan 39 kişi işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Kırıkkale dahil bir çok ili kapsayan operasyonlarda, 31 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 8 şüpheli de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY’ye yönelik geçen yıl başlatılan soruşturma, darbe girişimi ardından genişletildi. Darbe girişimi ardından sivillere yönelik 30 Temmuz’da yapılan operasyonda 27 kişi, 9 Ağustos’ta 33 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Geçen hafta yapılan üçüncü dalga operasyonunda hakkında yakalama kararı bulunan 77 kişiden 39’u gözaltına alındı. Gözaltına alınanların örgütün Konya’daki eyalet, küçük ve büyük bölge imamları ile eyalet muhasebecilerinin olduğu belirtildi. Şüphelilerin örgüte finans sağladığı öne sürüldü. 39 şüpheli polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 31 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 8 şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
Operasyonda kapsamında oluşturulan terör örgütü şemasında Konya İl İmamı’nın İç Anadolu Bölge İmamı olan Ankara İl İmamı’na bağlı olduğu ortaya çıktı. Şemaya göre, Konya İl İmamı’nın da eyalet imamları, öğrenci yurtları, genel muhasebeci, kamu kurumu imamlarının bağlı olduğu ve örgütün en son kolunun da ev ağabeyine kadar uzandığı belirtildi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x