Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemManşet

KOP okuyor çalıştayı masaya yatırılıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KOP okuyor çalıştayı masaya yatırılıyor

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, KOP Bölgesi’nde okuma alışkanlığı ve kültürünü artırmak amacıyla 2016 yılında başlattığı KOP Okuyor Projesi kapsamında okuma kültürü düzenlenecek bir çalıştayla masaya yatırılıyor.

 

OKUMA KÜLTÜRÜ VE FARKINDALIK

Kalkınma Bakanlığı’na bağlı KOP İdaresi’nin; KOP Eylem Planı’nda yer alan amaçlara uygun olarak, ulusal ölçekli stratejiler doğrultusunda okuma kültürünün yaygınlaştırılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasına yönelik farkındalık oluşturmak için başlattığı proje bazlı mali destek programı, 6-7 Ekim 2017 tarihleri arasında Novotel’de düzenlenecek ‘KOP Okuyor Projesi Okuma Kültürü ve Farkındalık Çalıştayı’ ile devam ediyor.

 

FARKINDALIĞA ÖNEM VERİYORUZ

Projenin, hayata geçirildiği 2016 yılında Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerini kapsadığını ardından Nevşehir ve Yozgat illerinin de KOP Bölgesi görev sahasına dahil edilmesiyle genişletildiğini ifade eden KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, KOP Eylem Planı’nda yer alan projelerden birisinin de “Okuma Kültürü ve Farkındalığının Artırılması” olduğunu söyledi. KOP Bölgesi’nin tarih öncesinden başlayan sosyal ve kültürel değerlerini, birikimlerini bölge kalkınmasına katkı sağlayacak şekilde ortaya çıkarılmasını sağlamayı ve güçlendirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Başkan Bostancı şunları söyledi:

 

YENİ BİR PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK

“Bölge illerimizdeki okuma kültürünü farkındalık oluşturarak sürdürülebilir hale getirmek, öğrenciler başta olmak üzere halkımızın okuma-yazma alışkanlıklarını geliştirmeyi hedefleyen KOP Okuyor Projesi yürütülmektedir. Bu kapsamda KOP bölgesi illerinde öğrencilerin ve vatandaşların okuma alışkanlığının artırılması ve okuma kültürüne farkındalık sağlamak amacıyla 2016 yılında Aksaray, Karaman, Konya, Niğde, Nevşehir ve Yozgat illerinde kısa adı “KOP Okuyor” olan yeni bir projeyi hayata geçirdik. Proje, Başkanlığımızın görev alanına yeni katılan Kırıkkale ve Kırşehir’i de kapsayacak şekilde yeniden genişletildi ve 2017 yılı mali destek programı için proje başvuruları alındı. Projenin çıkış noktası olan ‘okuma farkındalığı’ ile okuyan, yazan, düşünen, milli ve manevi değerlere bağlı, vatanını, milletini, bayrağını ve dinini seven bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Çünkü insanımız, gerek KOP Bölgesi için gerekse ülkemizin geleceği için en önemli beşeri sermayemizdir.”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x