Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

Korsan servisçiler yanacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Servis Araçları ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı Behsat Yerlikaya, İstanbul, Bursa ve Yalova Oda Başkanlarının aralarında bulunduğu heyet Kırıkkale Ak Parti Milletvekili Ramazan Can’ı ziyaret ederek Torba yasaya dahil edilmesi gündeme gelen Korsan Servis yasası konusunda bilgi aldı. Yeni yasa yürürlüğe girerse korsan servise ilk tespitte 60 gün park ve 2 bin 600 TL para cezası kesilecek.

MİLLETVEKİLİ CAN’A ZİYARET
Başbakan Binali Yıldırım’ın Kırıkkale ziyaretinde Kırıkkale Servis Araçları ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı Behsat Yerlikaya’nın sunduğu Korsan Servis taşımacılığının önüne geçmesi beklenen düzenlemenin son aşamaya geldiği belirtiliyor. Yeni düzenlemenin görüşmelerinin devam ettiği TBMM’de görüşülen torba yasaya dahil edilerek yürürlüğe girmesi bekleniyor. Kırıkkale Servis Araçları ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı Behsat Yerlikaya İstanbul, Bursa ve Yalova Oda Başkanları ile birlikte TBMM’de konuyla yakından ilgilenen Kırıkkale Ak Parti Milletvekili Ramazan Can’ı ziyaret ederek çalışmaların durumu hakkında görüş alışverişinde bulundu.

60 GÜN PARK 2 KATI PARA CEZASI
Korsan servislerin, Türkiye genelinde bulunan 187 bin servisçiyi mağdur ettiğine dikkat çeken Başkan Yerlikaya “Önceki yasada 30-60 gün arası park cezası uygulanıyordu. Bu da pek caydırıcı olmuyordu. Başbakan Binali Yıldırım’ın Kırıkkale ziyaretinde kendisine dosya vermiştik, o da konuyla Kırıkkale Milletvekilimiz Ramazan Can’ın ilgilenmesini söylemişti. Ön çalışmaların bittiğini, İçişleri Bakanlığının imzasıyla torba yasaya dahil edileceği bilgisini aldık. Yeni düzenlemeyle İlk tespitte 60 gün park, 2 bin 600 TL para cezası, ikinci tespitte yine 2 katı para cezası ve yine 60 gün park cezası uygulanacak. Bu yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte korsan servisin önüne geçilmiş olacak. Görüşmemiz olumlu geçti inşallah yakın zamanda çıkacak esnafınız rahatça çalışacak” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x