Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiManşet

Köstekli tüketicilere uyarılarda bulundu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Süleyman Köstekli, Dolar ve Euro’daki artışları bahane eden bazı spekülatörlerin zam yapıp piyasaları etkilemeye çalıştığını dile getirdi. Birlik Başkanı Köstekli, “Bizim çok güçlü bir ekonomimiz var. Bu olumsuz süreç kısa sürede sona erecektir” dedi.

 

KÖSTEKLİ, EURO VE DOLARDAKİ ARTIŞLARI ELEŞTİRDİ
Dünya’da yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmelerle dövizde meydana gelen artışın fırsatçıları ortaya çıkardığını belirten Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Köstekli, tüketicilere uyarılarda bulundu.
ZAM HAVASI ESTİRİYOR
Türkiye’nin güçlü bir ekonomisi olduğuna dikkat çeken Başkan Köstekli, “Dünya genelinde yaşanan bir takım değişikliklerle Dolar ve Euro kurları değişkenlik gösterebiliyor. İşte tam bu sırada ortaya çıkan bir takım spekülatörler piyasalarda zam havası estiriyor. Birçok sektörde bunu görmek mümkün. Örneğin konut sektöründe satış fiyatları bir anda yükseliyor. Kiralar artırılıyor. Buna dikkat etmek lazım. Felaket tellallığı ülkeye zarar getirir. Şu aşamada önemli olan Türk Lirası kullanımıdır. Dolar ya da Euro’ya bağlılık ülkemizin yaşadığı en önemli sorunlardan biridir” dedi.
PANİK YAPMAYIN!
Vatandaşların ekonomiye güvenmesini tavsiye eden Başkan Köstekli, şöyle devam etti: “Kimsenin panik yapmasına gerek yok. Bu noktada önemli olan ‘zam gelecek’ düşüncesiyle bir takım ürünlere yüklenmemektir. Bu durum sadece fırsatçıların ve spekülatörlerin işine yarar. Geçen zaman içinde piyasalar bir dengeye oturunca fiyatlarda istenilen seviyeye gelecektir” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x