Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetYaşam

Köylerin sıkıntıları masaya yatırıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurul Toplantısı Vali Kolat başkanlığında yapıldı. Toplantıda köy muhtarları, yol ve su konularında birliğe taleplerini ilettiler.

8 KÖYE ÖNEMLİ HİZMETLER YAPILDI

Valilik Toplantı Odasında  yapılan Genel Kurula Vali Ali Kolat, Birlik Başkanı Vali Yardımcısı Adnan Kayık, İl Genel Meclis Üyelerinden Şerafettin Atalay, Eyyüp Aydın, Bahtiyar Karapolat, merkeze bağlı  Köy muhtarları ile diğer  yetkililer katıldı. Toplantı Vali Kolat’ın açılış konuşmasıyla başladı. Sonra Birlik Başkanı Vali Yardımcısı Adnan  Kayık çalışmalar hakkında Genel Kurul’a bilgi verdi. Verilen bilgide; Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 2011-2012 ve 2013 yıllarında; il merkezine bağlı 8 köyümüze önemli hizmetler götürüldüğü  belirtildi.

18 MİLYON ÖDEME YAPILDI

Son üç yıl içerisinde 22 milyon 179 bin 139 TL tutarında harcama gerçekleştirildiğini ifade edildi. 2013 yılında; Aşağı Mahmutlar-Dağevi Köyü arası 8 km lik köy yolu için 720 m³ mıcır alındığını, Ahili köyüne 200 m³  Gömme Su Deposu ve İlave Terfi Şebeke Hattı işinin devam ettiğini; Ulaş köyüne 1 km 1. Kat asfalt yapımı için gerekli malzemenin alındığı ve çalışmaların devam ettiği dile getirildi. Ayrıca Bahşılı-Karakeçili-Kulu yolu çalışmaları için 2011 yılından bugüne kadar 18 milyon 683 bin 583 TL ödeme yapıldığı belirtildi.

‘GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPILIYOR’

Daha sonra 2014 yılı 8 milyon 723 bin 548.00 TL tutarındaki tahmini bütçe Genel Kurul tarafından kabul edildi. Bu bütçe ile yine merkeze bağlı 8 köyümüze çeşitli hizmetlerin götürülmesinin sağlanacağı vurgulandı. Toplantıda merkeze bağlı Dağevi, Karacaali,  Kazmaca, Kızıldere, Pazarcık, Ulaş, Yukarı Mahmutlar ve Ahili köyü muhtarları köyleri ile ilgili taleplerini iletti. Vali Kolat yaptığı değerlendirmede; “Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği bütçesi nispetinde güzel çalışmalar yapılıyor. Özellikle köy yolları ve içme suyu konularında talepler  var. Muhtarlarımız da biliyorlar. Bunlar dikkate alınıyor. Bu  köylerimizin durumları iyi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu