Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleKültür SanatManşet

Kralların ressamı unutuldu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

YAPTIĞI RESİMLERLE ADINI DÜNYA DUYDU, DOĞDUĞU TOPRAKLAR DUYMADI

 

Günümüzde hala birçok sanatla uğraşan ve renklere küçük dokunuşlarıyla hayat veren ressamların ustası, dünyaca ünlü ve de Kralların ressamı olarak bilinen Rahmi Pehlivanlı doğduğu topraklarda unutuldu.

 

KONAK BOŞALTILDI, HALA ÇALIŞMA YOK!

Sanata ve sanat eserlerine kültür alanında sahip çıkılmayan ilimizde, Bahşılı Celal Bayar Parkı’nda bulunan Rahmi Pehlivanlı Sanat Konağı’nın boşaltılmasının üzerinden tam bir yıl geçti. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın göreve gelmesinin ardından kısa bir süre geçmesine karşın kültür adına çalışmalar yapılacağı söylemlerine karşın Rahmi Pehlivanlı Sanat Konağı’nın boşaltılmasının üzerinden tam bir yıl geçti.

 

SANATSEVERLER SABIRSIZLIKLA BEKLİYOR

Geçen bu süre zarfından Başkan Saygılı ve Belediye Kültür Müdürlüğü tarafından herhangi hiçbir şekilde işlem yapılmadı. Saygılı’nın talimatı üzerine yenisinin yapılacağı söylenerek boşaltılan konağın üzerinden tam bir yıl geçti fakat hala farklı bir çivi çakılmadı. İlimizde Pehlivanlı’nın yolunda ilerleyen sanatseverler ise; konakla ilgili Belediye tarafından yapılacak olan çalışmaları sabırsızlıkla bekliyor.

 

OLMAYAN KONAĞIN AÇILIŞI YAPILDI

Bunun yanı sıra; İl Kültür Müdürü Yahya Kemal Er geçtiğimiz yıl Kültür Merkezinde yapılan etkinlikteki konuşmasında Karakeçili’de bulunan bir tarihi mezarı müze olmadığından dolayı kapatıldığını söylemişti. Buna karşın seçimler öncesi ilimize gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan yaptığı 71 adet toplu açılış töreninde Keskin’de Rahmi Pehlivanlı Konağının onarımı yapılarak müze olarak açılışını da yapmıştı.

 

NE ZAMAN FARK EDİLECEK

Haber 71 gazetesi olarak soruyoruz, “Kültür Müdürlüğü var, kültür var, tarihi eser var ama sahip çıkan yok. İl sınırlarımız içerisinde tarihi mezarlar var. Fakat bu tarihi mezarlar İl Kültür Müdürlüğü tarafından korunmuyor. İlimizde bulunan tarihi mezarlar bakımsızlıktan çatlamış ve dağılmış durumda. Yetkililerin sahip çıkmadığı tarihi mezarlar yok olmamak için tarih ile savaşıyor. İlimizde bulunan tarih ve tarihi eserler yetkililer tarafından ne zaman fark edilecek?”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu