Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

KÜ ilk 3’te

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yükseköğretimdeki öğrenci, öğretim elemanı ve mezun sayılarına ilişkin veriler açıklandı.

 

ÖĞRENCİ NÜFUSLARI

YÖK’ün2 016-2017 akademik yılına ilişkin verilerine göre Isparta, nüfusuna göre en çok öğrenciyi barındıran iller arasında Kırıkkale Üniversitesi üçüncü sırada yer aldı. Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilerinin, il nüfusunun yüzde 19,58’ini oluşturduğu Isparta’da 836 bin 682 üniversite öğrencisi öğretim görüyor. SDÜ’de ön lisans düzeyinde 33 bin 868, lisans düzeyinde 37 bin 333,yüksek lisans düzeyinde 11 bin 117, doktora düzeyinde bin 364 öğrenci bulunuyor.

 

ADINI TAŞIYAN ÜNİVERSİTE

102 üniversitenin değerlendirmeye alındığı tabloya göre Karabük, ilin adını taşıyan üniversitesiyle yüzde 20,9’luk oranla en çok öğrenci nüfusuna sahip il konumundayken, Kırıkkale, yine adını taşıyan üniversitesinde öğrenim gören yüzde 13,5’lik oranla en çok öğrenci nüfusuna sahip üçüncü il oldu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x