Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

KÜ’dan Trakya’ya Proje

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği işbirliği içinde düzenlenen Emlak Danışmanlığı Mesleki Eğitim Programı belge almaya hak kazananlara sertifikaları Edirne Emlakçılar Derneği’nde Başkan Serhat Çeker tarafından törenle verildi.

 

130 KİŞİYE SERTİFİKA

Kırıkkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği iş-birliği içinde düzenlenen Emlak Danışmanlığı Mesleki Eğitim Programı Sertifikası eğitim ve sınavı sonucu belge almaya hak kazananlara sertifikaları törenle teslim edildi. Üç dönem süren eğitimler boyunca 130 kişiye sertifika verildiğini söyleyen Edirne Emlak-çılar Derneği Başkanı Serhat Çeker, söz konusu eğitimlere ilişkin şöyle konuştu;

 

EDİRNE’YE 130 EMLAK OFİSİ DAHA

“Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği olarak Kırklareli Üniversitesi ile  federasyonumuzun yaptığı anlaşmayla Emlak Danışmanlığı Sertifikası için derneğimize müracaat edenler oldu. Bu dönem üçüncüsünü yapıyoruz. Şu ana kadar 130 tane Edirne’mize sertifika vermiş oluyoruz. Bu demek oluyor ki 130 kişi daha emlak ofisi açacak. Sertifikaları olmadan bu yerleri açamazlar. Biz şu anda yasayı bekliyoruz.

 

“DİPLOMA KADAR ÖNEMLİ”

Artık bu diploma kadar önemli bir duruma geldi. Bir eczacı nasıl diploması olmadan eczacı olamıyorsa artık emlak sertifikası da öyle bir durumda. Burada gerekli sınavlarımızı ve kurslarımızı yaptık. Birçok kişiye bu belgeyi kazandırdık. İş sahibi oldular. Arkadaşlarımız 500 lira karşılığında bu sertifikayı makbuzla birlikte alabiliyorlar. Eğer yasa onaylanırsa artık bu sertifikalar kolay bir şekilde alınamayacak. 6 aylık bir kursa gideceksiniz bir emlak ofisinde staj yapacaksınız gibi çeşitli yollardan geçecekler.” Çeker, konuşmasının ardından sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere belgelerini verdi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x