Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

Kü’de Değişime Dayalı İşbirliği konferansı 

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi’nde Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından “Değişime Dayalı İşbirliği: Katılımcı Kadın Araştırmalarının İncelenmesi (Collaborating Across Difference: An Examination of Participatory Women Research)” konulu konferans  düzenlendi.

Antropolojik çalışmalar anlatıldı

Kanada Ottowa Üniversitesi Sağlık, Göç ve Kadın Çalışmaları Enstitüsü Başkanı ve Antropolog Dr. Denise L. Spitzer’in konuşmacı olarak katıldığı programda Filipinli, Çinli, Tayvanlı, Somalili ve Hindistanlı  göçmen kadınlar üzerinde yapılan antropolojik çalışmalar, ve yöntemleri hakkında ayrıntılı bir sunum yaptı.

Birlikte keşif
“Bir araştırmacı konusunu araştırırken bazen problemi bulmakta ve bu probleme uygun çözüm yollarını araştırmasıyla ortaya koymaktadır” diyen Dr. Denise L. Spitzer “Kimi zamanda araştırmaya konu olan katılımcılar problemi ortaya koymakta ve çözüm yollarını birlikte keşfetmektedir. Her iki durumda da karşılıklı gelişim ve değişim söz konusudur ve bu değişim hem göçmenleri hem de araştırmacıları geliştirmektedir.” dedi.

İkili anlaşmalar konuşuldu

Katılımcılar konferans sonrasında toplum temelli araştırmaya giden yolda nelerin yapılabileceği ve kadın araştırmalarının güçlükleri ve güçlü yönleri hakkındaki görüşlerle ilgili fikir alışverişinde bulundular. Program sonrasında Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hakan Kocamış’ı ziyaret eden Dr. Spitzer, Kırıkkale Üniversitesi ile yapılacak ikili anlaşmalar hakkında paylaşımlarda bulundu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu