Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSağlık

Kuduz havadan bitirilecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

‘Kuduz Projesi Aşı Atma Çalışması’ kapsamında halka yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.
GENİŞ KATILIM
Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şubesinin katkılarıyla halkı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla Kırıkkale İl Müdürlüğü toplantı salonunda İl Müdür Vekili Ekrem Şener ve Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Orhan Çetin’in de katılımlarıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Ayrıca toplantıya Kırıkkale’nin 8 İlçesinden, İlçe Müdürleri, veteriner hekimler, İl Jandarma Komutanlığı, Kırıkkale Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri IX. Bölge Müdürlüğü, İl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Kasaplar Odası Başkanlığı’ndan temsilciler katıldı.
PROJE BAŞARISI KAMU SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMLİ
Konu hakkında açıklama yapan İl Müdür Vekili Ekrem Şener şu bilgileri verdi; “Bilindiği üzere Bakanlığımız yaban hayatında kuduz hastalığı ile mücadele amacıyla Türkiye’de Kuduza Karşı Ağızdan Aşılama Projesi’ni uygulamaya koymuştur. Proje kapsamında yaban hayatı kaynaklı kuduz hastalığının yoğun olarak görüldüğü 105.000 km2 alanda 3 yıl süreyle senede bir defa olmak üzere havadan aşılama çalışması yürütülecektir. Bakanlığımızca aşıların dağıtımı amacıyla uçak kiralaması hizmet alımı ihalesi tamamlanmış olup, ilk kampanya belirlenmiş alanlarda 2014 Nisan ayı içerisinde uygulanacaktır. Proje kapsamında yapılacak çalışmalar ve kuduz hastalığı hakkında vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi proje başarısı ve kamu sağlığı açısından önem arz etmektedir.
AFİŞ VE BROŞÜRLER DAĞITILDI
Toplantıda Kuduz Hastalığı ve Mücadelesi, Aşılama Çalışmaları ve Kuduza Karşı Ağızdan Aşılama Projesi Hakkında bilgi verilmiştir. Ayrıca tüm katılımcılara Bakanlık tarafından hazırlanan ve İl Müdürlüğümüze gönderilen afiş, broşür ve lifletler dağıtılarak gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır”
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu