Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Kültürsüz Şehir!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ortaya çıkartılmayı bekleyen kültürünü ve tarihini, ortaya çıkartmayı bırakın çıkarttıklarını da başka şehirlere kaptıran Kırıkkale yine hayal kırıklığı yaşadı.

Delice Elmalı ve Balışeyh Karalı Köyü arazisinde ortaya çıkartılan M.S. 1. Yüzyıla ait roma mozaikleri kazı çalışmaları sona erdi. Anadolu Medeniyetlerine ev sahipliği yapan ve yerleşim yeri olarak Milattan Öncelere dayanan tarihi bulunan Kırıkkale’nin elindeki değerleri tek tek kaybetmesi vatandaşların tepkisine neden oluyor. Son olarak M.S. 1 Yüzyıla ait Roma Mozaiklerinin Kırıkkale’de müze olmadığından bahisle Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesinde sergilenecek olması şehir adına büyük kayıp olarak nitelendirildi.

HABER71 YORUM: Her defasında Kırıkkale’nin tarihi ve kökü bakımından en iyi şekilde araştırılması ve Balışeyh, Keskin, Delice gibi yerleşim yerlerinde Arkeolojik araştırmalar yapılmasını dile getirmeye çalıştık. Define Avcıları kadar devletin kazı yapmadığı şehrimizde yer altı kaynaklarının arkeolojik olarak bir türlü ortaya çıkartılmamasından dert yandık. Kırıkkale’ye özgü Ozan ve Sanatçıların ölüm yıl dönümlerinde anılmamalarına tepki gösterdik. Her defasında Kültür Müdürünü göreve davet ettik! Ancak Artık Yeter! Şehrin Kültürünü ortaya çıkartmakla mükellef olan Kültür Müdürüne yine çağrıda bulunuyoruz! “Sayın Müdür, Bu şehrin Kültürü ve Tarihi olduğuna inanmıyorsanız O koltuğu işgal etmeyi bırakın. Yok inanıyorsanız, çalışmalara başlayın bizde arkanızda olalım!”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x