Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

İş-Kur 2013’te 9,2 milyon harcadı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Nazım Ulu yılı sonu itibariyle İş-Kur tarafından 9 milyon 294 bin 589 TL harcama yapıldığını ve bundan 3 bin 161 kişinin yararlandığını açıkladı.

4 BİN 949 KİŞİ İŞ BULDU

Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Nazım Ulu İş-Kur’un 2013 yılında yaptığı çalışmalar hakkında kurumu ziyaret eden Vali Ali Kolat’abilgi sundu.  Ulu, 2013 yılında son derece başarılı çalışmalar gerçekleştirildiğini belirterek;  4949 kişinin bir işe yerleştirildiğini söyledi. 1800 adet işyerinin ziyaret edilerek bilgilendirildiğini, 150 adet girişimcilik eğitimi için kurs açıldığını belirtti. 2013 yılı sonu itibariyle İş-Kur tarafından 9.294.589.00 TL tutarında kurum tarafından harcama gerçekleştirildiğini ve bundan 3161 kişinin yararlandığını söyledi.

BİRÇOK TESİS AÇILACAK

Vali Ali Kolat ise, “Uzmanlar kapı kapı dolaşıp iş beğenmeyenlere konuyu anlatsınlar. İşin niçin beğenmediklerini sorarak onları bilgilendirsinler. Köylerde çalışan insanları bulmak çok zorlaştı. Herkes memur olmak ve masa başı işinde çalışmak istiyor. Keskin OSB de işyerleri kısa sürede faaliyete geçecek. Çağrı Merkezi hizmete girdi. Bu yıl içerisinde özel sektöre ait birçok tesis hizmete açılacak. Ve yeni istihdam alanları oluşacaktır. Kırıkkale bu yönde başarılı”

 

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu