Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kültür SanatManşet

Kur’an bülbülleri Kırıkkale’de şakıdı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Diyanet Mensupları Derneği (KIDIMDER),  Kur’an-ı Kerim ve güzel ezan okuma yarışması düzenledi.

31 ÖĞRENCİ KATILDI

Yarışmaya Kırıkkale İmam Hatip Okulu’nda okuyan öğrenciler katıldı. Kırıkkale Kültür Merkezi’nde düzenlenen yarışmaya toplam 31 öğrenci iştirak etti. Kırıkkale İl Müftü Yardımcısı Kemal Cengiz, güllerin Efendisi Hz. Muhammed(SAV) Müslümanlara rehber bıraktığı emanetin yüce Kur’an-ı Kerim ile mübarek kutlu sözleri olduğunu söyledi. Cengiz, “Öğrencilerimizin sundukları Kur’an ve ezan ziyafeti ile gönüllerimizi mest etti.  Bu günde huzur iklimini solukladık. Kur’an gönüllerimizin en güzel ilacı. Manevi huzur kaynağımız. Kur’an ziyafeti için can-ı gönülden teşekkür ediyoruz.” dedi.

HADİS HATIRLATMASI

Peygamber Efendimizin  ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerimi öğrenen ve öğretenlerinizdir.’ Hadisiyle sözlerine başlayan KIDIMDER Başkanı Necati Karakuş, “Kur’an-ı Kerimin diğer sözler üzerine olan fazileti yaratanın yarattığı üzerine üstünlüğü gibidir. Yüzyıllardan beri günde 5 defa semalarımızda dalgalanan ezan modern Türk edebiyatımda pek çok şair ve yazarımıza ilham kaynağı olmuştur. Ezan Müslümanları sadece namaza davet eden, çağıran bir ses değildir. Ezan namaza çağrı ile birlikte Allah’ın büyüklüğünü, yüceliğini azametini ilan eder.” diye konuştu. Kur’an okumanın bir sanat olduğunu belirten Karakuş, “Asırlardan beri Kur’an-ı Kerim’in doğru ve güzel okunması, ezberlenmesi ve sonraki nesillere öğretilmesi için dünyanın her bir yerinde cami halkaları oluşturulmuş, okullar, medreseler, fakülteler gibi eğitim kurumları açılmıştır.” şeklinde konuştu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu