Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Kurbanlıklar el yakacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de kurbanlık satan vatandaşlar, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala müşterilerini bekliyor. Geçen sene hüsran yaşayan kurbanlık satıcıları bu seneye umutla bakıyor. Kurbanlık fiyatları küçükbaş hayvanlar 850 TL’den, büyükbaş hayvanlar ise 6 bin ila 8 bin TL arasında satılması bekleniyor.
 
HÜSRAN YAŞAMIYLARDI
Kurbanlık fiyatların yüksek olduğundan dolayı vatandaşların kurbanlıklara dahi bakmaya gelmediklerini belirten satıcılar şu anda beklemekte olduklarını ifade ettiler. Geçen sene satışlarda hüsran yaşadıklarını kurbanlıkların çoğunu ellerinde kaldığı söylediler. Bu sene fiyatların et fiyatlarına endekslendiğini belirten satıcılar fiyatların artışı ile kurbanlık fiyatlarının artmasını beklediklerini belirttiler. Satıcılar ilde kurban sayısının yeterli olduğunu belirttiler.
 
KULAK KÜPELERİNE BAKILMALIDIR
Kurbanlık hayvan alırken hayvanların dış görünümüne, sağlığına ve kulak küpelerine bakılmasının önemli olduğunu vurgulayan kurbanlık satıcıları “Kurbanlık hayvan alırken, kulak numaralarına bakılmalıdır. Kulak numaraları il müdürlüklerinde kayıtlıdır. Bir hayvanın herhangi bir sağlık sorunu varsa kulak numarası verilmez. Şu anda bir koçun ortalama fiyatı bize maliyeti 750 TL’dir. Ancak vatandaşımız zor durumda kalmasın diye biz de üzerine fazla para koymuyoruz 850 TL’ye satıyoruz. Kurbanlıklarımızı 850 TL’den satabilirsek biz de bir parça yemek yeriz eğer satamazsak külliyen zarar ederiz. Büyükbaş hayvanlarda ise fiyatlar ise 6 bin ile 8 bin lira arasında değişiyor. ” ifadelerini kullandılar.
 
 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu