Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

KURBANLIKLAR KARDEŞLİK İÇİN

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Müftüsü Gerek: “Kırıkkaleli hemşerilerimizi Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın müşterek gerçekleştirdiği vekaleten kurban organizasyonuna kurban kestirmeye davet ediyorum”
Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek, vatandaşları Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle “Kurbanlarımız kardeşlik için” sloganıyla organize edilen vekaletle kurban kurban kesme kampanyasına katılmaya davet etti.
Gerek, yaptığı yazılı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle her yıl gerçekleştirilen vekaletle kurban organizasyonda, kurban bağışı ücretlerinin yurt içi 690, yurt dışı için 500 lira olarak belirlendiğini bildirdi.
Diyanet tarafından vekaleten kesilen kurbanların etlerinin yurt içi ve yurt dışındaki muhtaçlara ulaştırıldığını dile getiren Gerek, şunları kaydetti:
“Muhtaçların ihtiyaçları karşılanıyor. Yurt dışında ise Afrika’da, Uzakdoğu Asya’da, Balkanlar’da, Kafkasya’da, Orta Asya’da, Rusya Federasyonu’nda, Filistin’de, Latin Amerika’da yoksullara dağıtılıyor, böylece milletimiz ile dünya Müslümanları arasında güçlü bir kardeşlik oluşuyor. Bu organizasyon, yurt dışında zaman zaman bazı insanların Müslüman olmasına da vesile oluyor. Kurbanlarımız kardeşlik için. Bundan dolayı Kırıkkaleli hemşerilerimizi Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın müşterek gerçekleştirdiği vekaleten kurban organizasyonuna kurban kestirmeye davet ediyorum. Bu sayede kurbanın hikmetinin daha iyi yaşanacak.”
Gerek, vekaleten kurban kestirmek isteyenlerin 9 Eylül Cuma gününe kadar katılım gösterebileceklerini belirtti.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x