Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

Kürdistan tehdit olmaktan çıkarılıyor!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KAVLAK; “SINIRLAR TAMAMEN AÇILACAK, KUZEY KÜRDİSTAN TÜRKİYE BÖLGESİ OLACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ziya Kavlak, Afganistan ziyareti sonrası ABD’nin PYD’ye silah yardımı yapması konusunda, “Buna karşı mücadele edeceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “İşte silah yardımı yapılıyor. Neden sustunuz?” diye sordu. 

 

“MASRAFLARI BİZ ÖDEYECEĞİZ”

Kavlak ayrıca Milli Güvenlik Kurulu (MGK)’nın Kırmızı Kitap’tan Kürdistan’ı tehdit olarak açıklayan maddelerin kaldırılacağını ifade ederek, “Apo’ya sekretarya geliyor. Oluşturulacak heyet 3 gün İmralı’da çalışacak. Masarflarını da biz ödeyeceğiz” dedi.

 

“DENİZE ULAŞIYORLAR”

Gazetemiz Haber Müdürü Fatih Gençer’e özel açıklamalarda bulunan Kavlak, Suriye Kürdistanı’nın kurulması için Kürtlerin yaptığı ortaklık hakkında; “PYD’nin himayesinde olan 3 kantonda birleşme kararı aldı. Barzani Kürdistan’ı kuruyor ve sonunda PYD ile işbirliği yaparak denize ulaşıyor” dedi.

 

“KÜRDİSTAN’I KURMAK İÇİN KULLANILAN BİR PİYON”

IŞİD’in Ortadoğu’da oynanan oyunun bir piyonu olduğunu sözlerine ekleyen Kavlak, “Ben IŞİD’in varlık sebebine inanmıyorum. IŞİD sadece bir oyun. Kürdistan’ı kurmak için oynanan oyunun piyonu.  Barzani Suriye’ye girdikten sonra çıkamayacağını açıklamıştı. İşte sorunu da fiili bir durum yaratarak çözmeleri gerekiyordu. Daha büyük bir Kürdistan komşumuz olacak. Temsili 3’e bölüyorlar ama yönetimin yüzde 80’i Kürt olacak. Yüzde 20’si ise araplar ve Türkmenlerden oluşacak. Bu devleti koruma görevini ise Türkiye üstlenecek” dedi.

 

“KUZEYDE KÜRTLER GÜNEYDE ARAPLAR…”

IŞİD’in de devlet kurma yoluna gideceğini ifade eden Kavlak, “Sonuçta projenin en önemli ayağı bölgeyi küçük devletlere ayırmaktır. IŞİD ayrı bir devlet kuracak. Kuzeyde Kürtler, Güneyde Araplar yer alacak” diye konuştu.

 

“TEHDİT İBARESİ KALDIRILIYOR”

Milli Güvenlik Kurulu’nun Kırmızı Kitap’taki güvenlik belgesinin de değişeceğini açıklayan Kavlak, “Kürdistan’ın tehdit olduğu ibaresi bu belgeden çıkarılacak. Şimdi Abdullah Öcalan’a sekreterya oluşturulma çabasındalar. Bu sekreterya 3 gün İmralı’da çalışma yapacak. Masraflarını da biz ödeyeceğiz. Resmi arabuluculuk kabul ediliyor.

 

“SINIR KAPILARI TAMAMEN AÇILACAK”

Ancak burada ince bir detay daha var. Öcalan Türkiye’den ayrılmayı göze alamıyor. Aslında Öcalan Kürdistan’a karşı.  Barzani’nin oyununu görüyor. Çünkü Barzani’nin devlet başkanı olduğu bir devlette Öcalan’ın PKK’sı işlevsiz kalacak. Kürdistan’ın kurulmasının ardından sınırların kaldırılması süreci başlayacak. Sınır kapıları sonuna kadar açılacak ve Kuzey Kürdistan Türkiye bölgesi olacak. Otonom bir yapı kurularak tüm belediyeler emir ve kaynakları bu devletten alacak” dedi.

 

“NEDEN SUSTUNUZ?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afganistan ziyareti sonrası ABD’nin PYD’ye silah yardımı yapması konusunda; “Biz bunlarla mücadele edeceğiz” diyerek, silah yardımının yapılmasına karşı olduğunu ifade ettiğini hatırlatan Kavlak şöyle devam etti; “İşte silah yardımı yapılıyor. Neden sustunuz? Madem yardım edilecekti, 53 kişi insan neden öldü. Milyarlarca lira zarara neden oldular. Görünen o ki ABD Erdoğan’ı öyle bir yerden yakaladı ki, Erdoğan mecbur kaldı”

 

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu