Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

KURUMLARDA İHRAÇLAR BAŞLADI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de 269 kamu personeli görevden ihraç edildi. Milli Eğitim Müdürlüğü 210 ihraçla en çok ihraç yapan Kurum olurken, Sağlık İl Müdürlüğü 30 personelle 2. Sırada yer aldı. Kırıkkale Üniversitesinde 19 personel ihraç edilirken, Üniversite adına bu sayının artabileceği öğrenildi.
İŞTE O LİSTE
Milli Eğitim Müdürlüğünde 210 öğretmen,  AFAD’da 1 arama kurtarma görevlisi, Müftülükte 2 İmam, İŞKUR’da 1 VHKİ, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünde 1 Araştırmacı, 2 Sosyal Çalışmacı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde 2 Eğitim Uzmanı 1 Yurt Müdür Yardımcısı, Sağlık İl Müdürlüğünde 1’i Doktor 30 Sağlık Personeli, Kırıkkale Üniversitesinde Profesör, Doçent, Doçent Yardımcısı ve Araştırma Görevlilerin arasında bulunduğu 19 kişi görevden ihraç edildi. Kırıkkale genelinde toplam 269 kişi görevden ihraç edilirken bu sayının artabileceği öğrenildi.
MAHKEME SÜRECİ OLACAK
İhraç edilen Personeller hakkında Savcılık tarafından soruşturma açılması ve FETÖ bağının tespiti ile cezalandırılmaları bekleniyor. FETÖ ile bağı olmayan veya 17-25 Aralık’tan sonra FETÖ ile bağını kesenlerin tespit edilenlerin işe geri iade için dava açabilecekleri ve göreve dönebilecekleri öğrenildi.
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİNDE SAYI ARTABİLİR
Yaptığımız araştırmalara göre FETÖ yönetim kadrosunda bir çok ismi içerisinde barındıran Kırıkkale Üniversitesinde bu sayının artabileceği öğrenildi. Hatırlanacağı üzere Kırıkkale Emniyet Abisi, Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde Araştırma Görevlisi olduğu ortaya çıkmış ve Erdem Ayyıldız tutuklanmıştı. Kırıkkale Üniversitesinde bu tür kişilerin daha fazla olduğu ve bu isimlere karşı da operasyonlar yapılabileceği dolayısı ile Üniversitede ki ihraç sayısının artabileceği öngörüldü.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x