Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Lider çocuk tarım kampı sona erdi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gençlerin tarım çalışmalarını yerinde görmesi amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Lider Çocuk Tarım Kampı’ sona erdi.

 

GELECEĞİN TARIMCILARI İŞBAŞINDA

Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği halinde düzenlemiş olduğu, doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenirliği hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen ‘Lider Çocuk Tarım Kampı’ tamamlandı.

 

KENDİLERİNİN ÜRETMESİ ÖNEMLİDİR

Bu çalışmalar kapsamında öğrenciler, Vali Yardımcısı Osman Akbaş’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette kamp çalışmaları hakkında konuşan Akbaş, “Kırsal kesimde köylerde nüfusun giderek azaldığı gençlerimizin artık çiftçilikle uğraşmak istemediği bunun önüne geçmek için çocuklarımıza tarımın öneminin anlatılması ve gelecek nesillere kendi tüketecekleri yiyecekleri kendilerinin üretmesi önemlidir” dedi.

 

 

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu