Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetYaşam

Mahallede aşure birlikteliği

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Sanayi Mahallesi Muhtarı Faruk Akbulut, Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure dağıttı. Muhtarlık önünde yapılan aşure dağıtımına onlarca kişi katıldı.
“GELECEK NESİLLERE YANSITACAĞIZ”
Muharrem ayının herkese, ülkeye, İslam alemine, tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni eden Kırıkkale Sanayi Mahallesi Muhtarı Faruk Akbulut, “Bu ayın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Aşure, bu toprakların en tatlı ortak değeri, kültürümüzün güzel bir sembolü. Onu yaşatmak ve gelecek nesillere de yansıtmak amacıyla bir araya geldik.” dedi.
“BİRLİĞİMİZE ZARAR VERDİRMEYECEĞİZ”
“Muharrem ayı ve aşure bizim medeniyetimizin önemli bir sembolü. Bu ay, acıları ve mutlulukları bir arada yaşadığımız bir ay” diyerek sözlerine başlayan Akbulut, “Bir taraftan Muharrem ayında yediğimiz aşurenin bereketini yüreğimizde hissederken, Muharrem ayının bereketiyle iç dünyamızdaki niyetlerimizi de kontrol ediyoruz.” diye konuştu. Muharrem ayının Müslümanların kardeşliğini gözler önüne seren bir ay olduğunu belirten Akbulut, “Bu ayda vatanımız, milletimiz için dua edeceğiz, birlik ve dirliğimize zarar verdirmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.
KAVUŞTURAN GÜNDÜR
Akbulut, “Aşure, Hz. Yakup’un Hz. Yusuf’a kavuştuğu gündür. Meleklerin, arşın ve göklerin yaratıldığı gün olarak bize İslam felsefelerinde anlatılan gün olarak bırakıldı. Bizlerde bu günde mahalle sakinleriyle bir araya geldik. Bundan sonrada bu tür faaliyetlerimiz devam edecek.” diye konuştu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu