Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Mahmutlar Şarklısı’nda yağmur duası 

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale genelinde devam eden kuraklık köylüleri yağmur duasına yöneltti. Hafta sonunda Yahşihan ilçesine bağlı Mahmutlar Şarklısı Köyünde muhtar Muzaffer Karaca ile Köy Kalkınma Derneği Başkanı Cahit Selci’nin organize ettiği yağmur duasında köylüler bir araya geldi.

 

Son zamanlarda yeterli yağmuru alamayan Mahmutlar Şarklısı köyünde vatandaşlar, muhtar Muzaffer Karaca ile Köy Kalkınma Derneği Başkanı Cahit Selci tarafından organize edilen yağmur duasına katıldı. İlk olarak bir araya gelen köy halkı köy camisinde öğle namazını kıldıktan sonra köyün doğusunda bulunan yüksek tepeye çıktılar. İlk olarak köyde bulunan dargınlar ve köylüler barıştırıldı.

 

TARIM ARAZİLERİNİN SUYA HASRET KALDI

Yağmur duasında ellerini açan köy halkı yağmur yağması için dua etti. Yağmur duasının ardından köy halkına yemek ikram edildi. Köy Muhtarı Karaca, köyün geçim kaynağının tarım olduğunu, ancak bu yıl yağmurun yeteri kadar yağmamasından dolayı tarım arazilerinin suya hasret kaldığını söyledi.

 

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x