Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

MAZLUMLARIN SESİYİZ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale İl Başkanı Ahmet Önal gündeme dair açıklamalarda bulundu. Önal, FETÖ mağduru yaklaşık 300 kişinin il başkanlığını müracaat ettiğini iddia etti.
3 SAYFALIK RAPOR
CHP İl Başkanı Ahmet Önal, Kahramanmaraş’ta düzenlenecek il başkanları toplantısında genel Başkan Kemal Kılıçtaroğlu’na Kırıkkale hakkında 3 sayfalık rapor sunacağını açıkladı. İl başkanları toplantısında her il başkanına süresiz söz hakkı tanındığını ifade eden Önal toplantının Genel maddesi ülkenin içinde bulunduğu durum darbe girişiminde ülke ne kadar etkilendi. Neler kaybetti bu konu genel gündem maddesi olacağını söyledi.
 
ANKARA VEKİLİMİZ  TBMM’DE GÜNDEME GETİRECEK
 
İl başkanları toplantısında 81 il başkanının sorunlarının tek tek dinlendiğini açıklayan Önal, “ Genel başkanımız 81 il başkanına süresiz konuşma hakkı  veriliyor. 81 il başkanı şehir şehir sıkıntıları dinleniyor. Bende Kırıkkale hakkında hazırlamış olduğum bilgileri genel başkanımıza sunacağım 14 yıldan nereler yaşandı belirteceğim genel hatları ile 4 vekilden 3 vekile düşmesi. Kırıkkale vekil sayısının düşmesi göç verdiğinin en büyük örneği bir iki seçim sonra vekillik 2’ye düşerse şaşırmayacağız. Bizim ilkokul dönemimizde göç alan bir kentti şuan göç veren il olduk  Kırıkkale vekilleri sıkıntılarla ilgilenmedikleri için biz bu raporu Ankara vekilimiz üzerinden TBMM’de düzenlenecek basın toplantısı ile dile getireceğiz” şeklinde konuştu.
 
300’DEN FAZLA BAŞVURU VAR
 
FETÖ’dan dolayı işine son verilen kişilerin partilerine müracaat etiğini söyleyen Önal,  Kırıkkale’de partilerine 300 kişi müracaat etiğini belirtti. Önal açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “ Son dönemlerde kamu çalışanları ihraç ediyor gözaltına alınıyor tutuklanıyor her gün buraya insanlar gelip dilekçe veriyor. Bu konuda Cumhurbaşkanı Valilerle yaptıkları toplantıda komisyon kurulacağını söyledi ama bizim araştırma neticesinde böyle bir komisyon Kırıkkale’de kurulmadığını öğrendik. Böyle bir kriz masası varsa da valilik tarafından açıklanması gerek çok fazla partimize müracaat var genel merkezime 35 bin Kırıkkale il örgütümüze ise 300’den  fazla başvuru var biz arşiv oluşturuyoruz genel merkezimize gönderiyoruz genel merkezimiz bir ay önce komisyon kurdu.  Bu işe karışmış kaynak aktarmış kim varsa cezalandırılmasından yanayız ancak ayrım yapılasıda gerek bir bankada hesabı var diye insanlar mağdur edilmemeli. İnsanların savunma hakları kullandırılmalı.  Bir bayram geçirdik bazı evler bayram havası yerine acı çektiler” diye konuştu
 
GELEN TALİMATLA KOLLARIMIZI SIVARIZ
 
Son günlerde gündemde olan erken seçim hakkında da açıklama yapan Önal, “ Bir erken seçim olamaz demiyoruz burası Türkiye kimse darbe beklemezken İstanbul’da boğaz köprüsü kesildi. Gündelik hayatta yok insanların yüzlerinde bir karamsarlık var.  Ülkenin içinden geçtiği süreç yüzlerinden anlaşılıyor bu durumda seçim ola bilir mi ola bilir 2016 yılında iki seçim yaşadık. Tek bayına iktidara gelince iktidar ne terör çözdü ne insanların sorunları çözüldü iki seçim yaşanmış bir ülkede bir seçim ola bilir seçimlerin yükümlülüğü var iki seçim üst üste yaptık üçüncü seçime girmekten korkmayız. Genel merkeze ile yaptığım görüşmede her hangi bir konu olmadığını gelen talimatla kollarımızı sıvarız” dedi.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x