Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

MECLİS BOMBALANIRKEN, CAN MECLİSTEYDİ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

15 Temmuz gecesi Meclis bombalanırken, Kırıkkale Milletvekili Genel Kurul için Meclisteydi.
Türkiye’nin en uzun kara gecelerinden biri yaşanırken, Meclis Genel Kurulda idi. Genel Kurul için Mecliste hazır bulunan Ramazan Can’da bombardımanların hedefinde idi. Gece boyunca Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir ile haberleşen ve bilgi alışverişi yapan Can, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile gece boyunca Meclisten ayrılmadı. Soğukkanlılığını koruyan ve Demir’le irtibatını hiç kopartmayan Can, Kırıkkale Cumhuriyet Meydanında toplanan vatandaşlara sık sık selam gönderdi.MECLİS BOMBALANIRKEN, CAN MECLİSTEYDİ - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Genel Kurulda iken bombardımana maruz kalan Gazi Meclisin Milletvekilleri ilk başta sığınağa indiler. Ancak Sığınak ile Genel Kurmay Başkanlığı arasında tünel olmasından dolayı tekrar genel kurula geldiler.
Bombardıman sırasında Meclis ağır hasar görürken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ; “TSK’nın içindeki, bir avuç cunta bu milletin Parlamentosu’na bomba atıyor bomba” dedi.
TBMM’ye atılan bomba nedeniyle bazı polis memurları ve Meclis görevlileri yaralandı, kulis camları kırıldı. Meclis’e 3 ya da 4 bomba düştüğü iddiası var. FOX’un haberine göre ise ışıkları yanmayan bir helikopterden Meclis ya da Genelkurmay Binası’na ateş edildiği bilgisi paylaşıldı. AA’nın haberine göre TBMM’ye atılan bombalar nedeniyle ikisi ağır 12 kişi yaralandı.
Uçaktan atılan bombanın, meclisin Dikmen giriş kapısı yakınlarına düşmesinin ardından Genel Kurul salonuna duman dolsa da milletvekilleri ve basın mensupları çalışmayı sürdürdü.
 
AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, ‘Meclis Genel Kurulu’na bomba atıldı. İyiyiz, merak etmeyin. Meclis’e bomba atan uçak şu an düşürüldü’ dedi.
 
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ise ‘Meclis’te şiddetli patlama oldu. Genel Kurul’da duman dışında hasar yok’ açıklamasını yaptı.
MHP Milletvekili Oktay Vural, Meclis binasından telefonla yaptığı açıklamada “Şu anda bombalanıyoruz” ifadesini kullandı.
TBMM Genel Kurulu’nun bulunduğu alana, saat 04.07’de Ankara üzerinde tur atan bir Kobra helikopter tarafından ateş açıldı. Bir müddet süren ateşin ardından helikopter hızla uzaklaştı. Ateş açma anı Fox TV ekranında canlı olarak yayına geldi.
 
Saat 04.55 itibarıyla Ankara’dan ardı ardına patlama sesleri gelmeye başladı.
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x