Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Mescid-i Aksaya sahip çıkalım

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

CUMHURBAŞKANININ ÇAĞRISIYLA KUDÜS’E GİDEN MÜSİAD ŞUBE BAŞKANI KAPLAN

 

Mescid-i Aksaya sahip çıkalım

Kudüs’te yaşanan gerginliklerin ardından Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı ziyaret edin çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın çağrısına uyan MÜSİAD, Küdüs’ü ziyaret etti. Filistin’e giden ekip içinde yer alan MÜSİAD Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa Kaplan, Kudüs’ten Mescid-i Aksa’ya sahip çıkalım çağrısı yaptı.

 

KANDİLİN BİR DAMLA YAĞI OLMALIYIZ

Kudüs ve Mescid-i Aksa’da yaşanan gerginliklerin ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan, Peygamber Efendimizin ‘Eğer Mescid-i Aksa’ya gidemez ve içinde namaz kılamazsanız kandillerinde yakılmak üzere oraya zeytinyağı gönderin” hadis-i şerif’in hatırlatmış ve Kudüs’e gidin çağrısı yapmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Kudüs’e gidin çağrısına ilk cevap veren MÜSİAD Kudüs’e gitti. Küdüs’e giden ekibin içerisinde yer alan MÜSİAD Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa Kaplan, Kudüs’ten Mescid-i Aksa’ya sahip çıkalım çağrısı yaptı. MÜSİAD’ın Filistinli Müslümanlara destek olmak amacıyla Kudüs’ü ziyaret ettiklerini ifade eden Kaplan, “MÜSİAD olarak, ilk kıblemize sahip çıkıyoruz. Mescid-i Aksa’yı karanlıktan aydınlığa çıkaracak kandilin bir damla yağı olmalıyız” dedi.

 

BÜTÜN VARLIĞIMIZLA BURADAYIZ

İsrail’in Filistinlilere yönelik haksız yasak ve sınırlamalarına tepki göstermek ve Filistinlilere destek vermek amacıyla iş adamlarından oluşan bir heyetle Kudüs’ geldiklerini ifade eden Kaplan, “Kudüs, İlk kıblemiz, ikinci mescidimiz ve üçüncü haremimiz Mescid-i Aksa’yı bağrında barındırıyor. Peygamber Efendimiz (SAV) burada bütün Peygamberler’e namaz kıldırmış ve Allah’ın (C.C.) huzuruna buradan çıkmıştır. Aksa dolayısıyla sadece Filistinliler’in değil, bizatihi tüm Müslümanlar’ındır ve en az Mekke ve Medine kadar kutsaldır. Yalnız İsrail değil, tüm dünya bilmelidir ki, bu değerimize, bu emanetimize, Müslümanlar olarak her zaman sahip çıkacağız. Bedenlerimiz her gün burada olmayabilir; fakat biz bütün kalbimizle, bütün varlığımızla burada, bu topraklardayız” dedi. Kaplan, Kudüs’ten imkanı olan bütün Müslümanlara Mescid-i Aksa’yı ziyaret edin çağrısı yaptı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x