Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Her millet destan yazamaz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KIRIKKALE’DE 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ’NİN 103. YILI ETKİNLİKLERİ

Kırıkkale’de, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yılı dolayısıyla program düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda düzenlenen programda konuşan Vali Yardımcısı Sait Özkılınç, Çanakkale’nin çok önemli bir destan olduğunu söyledi.

YİNE DESTAN YAZILIYOR

Bu destanın al kanlarla toprağa nakşedildiğini, ebediyyen silinmeyecek ve unutulmayacak, yüzyıllarca kalacağını belirten Özkılınç, “Her millet destan yazamaz. Çanakkale gibi bir destanı ancak Türk milleti yazar. Malazgirt’te, Çanakkale’de, Dumlupınar’da ve en son 15 Temmuz’da bir daha yazdı. Şimdi Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı ile yine destan yazılıyor.” diye konuştu. Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, bu savaşın 10 önemli cephesinin bulunduğunu, bunların içerisinde de en önemlisinin Çanakkale Cephesi olduğunu vurguladı.

ÇANAKKALE ORATORYOSU

İtilaf devletlerinin hedefinin bir taşla bir kuş vurmak olmadığını ifade eden Çetin, “Hedef adeta kuş katliamı yapmaktı. Elbette herkesin bir hesabı olmuştur, olacaktır. Zalimler her zaman hesap yaparlar.  Ancak mazlumların da imanı, dayandıkları Allah’ı vardır.” ifadelerini kullandı. Kırıkkale Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Ayhan Vural, il müdürleri, vatandaşlar ve öğrencilerin katıldığı program, Kırıkkale Lisesi öğrencilerinin “Çanakkale Oratoryosu” konulu gösteri ile sona erdi. A.A.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x