Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Milli gurur MPT

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne vatan ve millet mücadelesi kapsamında büyük destek sağlayacak olan Milli Piyade Tüfeği (MPT-76) dünyanın en iyi 5 silahı arasında yerini aldı.  Kırıkkale Makine Kimya Endüstrisi kurumunda bulunan mühendisler tarafından geliştirilen ve seri üretimine başlanılan MPT-76, son nesil piyade tüfeklerinin üstün özelliklerini bünyesinde topluyor.

 

ÜSTÜN ÖZELLİKLERİ BULUNUYOR

Türk mühendis ve işçileri tarafından tasarlanıp üretilen Milli Piyade Tüfeği MPT-76, dünyanın en iyi 5 silahı arasında yerini aldı.  MKEK Kırıkkale Silah Fabrikasında geçtiğimiz ay içerisinde seri üretimine başlanılan MPT-76, G-3 gibi etkili, kalaşnikof gibi güvenilir, M-16 gibi pratik bir silah” olarak tanımlanan MPT-76, dünyadaki silahların bütün üstün özelliklerini bünyesinde taşıyor.

 

SON NESİL PİYADE TÜFEKLERİ

MPT-76, Türk ordusunun envanterinde bulunan 500 bin adet HK-G3 piyade tüfeğinin yerine üretilen, bütün tasarımı ve hakları MKE (Makine Kimya Endüstrisi)’ye ait olan Yerli ve Milli piyade tüfeği. Türk ordusu tarafından kullanılan G3’lerin yerini alması planlanan modern piyade tüfeği, dünya ordularının envanterinde bulunan son nesil piyade tüfeklerinin üstün özelliklerini bünyesinde topladı.

 

DAKİKADA 700 MERMİ ATIYOR

Tamamen yerli imkânlarla geliştirilen Türkiye’nin ilk milli silahı MPT-76’nın seri üretimine de MKEK Kırıkkale Silah Fabrikası’nda devam ediyor. 4 kilo 180 gram ağırlığındaki silahın etkili menzili 600 metre, dakikadaki atım sayısı 700 mermi ve merminin ilk hızı saniyede 800 metre. Teleskopik dipçiğe sahip silahın, namlu boyu 406 milimetre. Çatal ayağı aynı zamanda el tutamağı vazifesi de görüyor.

 

SAĞ VE SOL ELLE KULLANILABİLİYOR

Üzerindeki pikatini raya, gece görüş dürbünü gibi her türlü cihaz takılabiliyor. Silah aksesuarları ile 413 parçadan oluşuyor. Mermi kapasitesi 20 adet, boyu 920 mm, namlu ömrü en az 10 bin atım olan milli piyade tüfeği, dakikada 650 atış yapabiliyor. Hem sağ, hem de sol el ile kullanılabiliyor. Yetkililer, milli piyade tüfeğinin, çok sayıda özelliği bünyesinde barındırdığını, çok kademeli ayarlanabilir teleskopik dipçiği bulunan tüfeğin emniyet mandalı, şarjör mandalı ve kurma kolunun hem sağ, hem de sol el ile kullanmaya uygun şekilde tasarlandığı belirtiliyor.

 

SÜRATLE ATEŞ ETME SİSTEMİ

Silahın geri tepme ile ilgili testleri yapılmış, tutukluk testinde silah çok başarılı bulunmuş ve emsallerine göre çok az tutukluk gözlemlenmiş. Tüfek sessiz kurma özelliği ile sahada savaşan askerlerimizin fark edilmeden ilerlemesine imkân sağlıyor. MPT-76, 600 metre etkili menzile sahip. Tüfek, şarjördeki son fişeğin atılmasından sonra mekanizmanın açık kalmasını ve yeni şarjör takıldığında, mekanizmayı yeniden kurmadan süratle ateş etmeye devam edilmesini sağlayan sisteme sahip.

 

TÜM AKSESUARLAR TAKILABİLİYOR

Milli piyade tüfeği, gelişen teknolojilerin ve ihtiyaçların ışığında tasarlandı. Modüler yapısı sayesinde her türlü yenilik tüfeğe uygulanabiliyor. Yüksek atış hassasiyeti sayesinde hedef üzerinde dağılımı çok düşük olan milli tüfeğin üzerine, gece görüş dürbünü, lazer, bomba atar gibi envanterde bulunan tüm aksesuarlar takılabiliyor.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu