Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

MİLLİ KAHRAMAN, RAMAZAN CAN

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Milletvekilimiz Ramazan Can’ın 15 Temmuz Darbe girişimi gecesi, bir tabur askerin meclise yürüdüğü haberini alır almaz verdiği tepki tüm Türkiye’nin göğsünü kabarttı. Ramazan Can, Polis Müdürüne, “Silah verin Meclisi Koruyalım” dedi
 
SİLAH VERİN MECLİSİ KORUYALIM
TBMM’de darbe girişimi gecesi yaşananlarla ilgili ilginç ayrıntılar ortaya çıkıyor. TBMM’nin üzerinde bombalar yağarken, bir milletvekilinin “Bir tabur asker, Meclis’i işgale geliyormuş” sözleri üzerine başka bir milletvekilinin “Silah  verin, kendimizi koruyalım” dediği öğrenildi. Darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz gece yarısı, hem siyasilerin, hem de milletvekillerinin yaşadıkları ilginç olaylar gün yüzüne çıkıyor. Darbe girişimi gecesi TBMM’ye gelen milletvekilleri, üst üste yaşanan bombalamanın ardından dışarıda neler olduğunu öğrenmeye çalıştılar. Ak Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, çevresinden aldığı bilgiyi milletvekillerine iletti ve “Bir tabur askerin Meclis’e doğru geldiğini ve saldırı düzenleneceğini” söyledi.
ASILSIZ İSTİHBARAT
 
Milletvekilleri arasında şok etkisi yaratan bu sözlerden sonra kısa bir telaş yaşandı. TBMM çalışmadığı için sadece nöbetçi polislerin olduğu ve yeterli güç bulunmadığı değerlendirildi. AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, “Polisten silah isteyelim, buraya gelirlerse kendimizi ve Meclis’i savunalım” dedi. Polis müdürleriyle görüşmeye gitti. Ancak baskın olayı gerçekleşmeyince silah edinmelerine de gerek kalmadı.
‘ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK’
O gece bazı bakan ve milletvekillerinin telefonla Başbakan Binali Yıldırım’a ulaştıkları belirtildi. Yıldırım’ın bakanlara, “Çankaya Köşkü’ne gidin ve oradan yönetin” derken, milletvekillerinin de Meclis’e gitmelerini istediği öğrenildi. Yıldırım’ın görüştüğü bazı isimlere, “Halkı havaalanı ve meydanlara yönlendirin, il örgütlerinizi harekete geçirin. Ölmek var, dönmek yok” dediği aktarıldı.
 
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x