Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleKültür SanatManşet

Minik öğrencilerden Çanakkale zaferi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Kızılırmak Ana Okulu 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi Şehitleri 101’nci yılı Anma Töreni düzenledi. Düzenlenen törende minik öğrencilerin sergilediği tiyatro izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.
 
KATILIM YÜKSEK OLDU
Kırıkkale Kızılırmak An Okulu da Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yılı dolayısıyla Kültür merkezinde anma program düzenlendi. Programa Milli, Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Koşan, Milliği Eğitim Şube Müdürü Ümit Yaşar Gürsoy, Şube Müdürü Erol kaldırım, Kızılırmak Ana Okulu Müdür Şengül Doğan ve Müdür yardımcısı Nevin Ulamış, Zübeyde hanım Kız meslek Lisesi Müdürü Elif Tolun, Kız Meslek Lisesi Müdürü Hatice Özdemir, Minik öğrencilere tiyatro ve oratoryo hazırlayıp yöneten okul öğretmeni ile okulun stajyer öğretmen adayları ile çok sayıda velilerin katılımları oldu.
 
YETENEKLERİ ŞAŞIRTTI
Kültür merkezindeki Programda, saygı duruşu istiklal marşı okunmasının ardından Okul Müdürü Şengül Doğan’ın konuşması ile başladı. Müdür Doğan, “Anaokulu olmamıza rağmen Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yılı kutlamayı minik öğrencilerimizle kutluyoruz. Çanakkale Destanı ‘Oratoryosu’nu Nazan Güven, Medine Tatlıalmaz, İlknur Soytek, Döndü Saygılı öğretmenlerimizin gayretleri ve çocuklarımızın usta tiyatrocular gibi yetenekleri bizi baya şaşırttı, Amacımızda buydu”
 
MİNNETLE VE SAYGIYLA ANIYORUZ
“Bu minik öğrencilerimize Tarihimizdeki atalarımızın Ülkeleri için neler yaptığını. Türkiye Cumhuriyetinin ne aşamalardan geçerek bu müreffeh huzurlu yaşamımızı minik çocuklarımıza milliği duyguları aşılamaktı.  Çok değil 101 yıl önce yüz binlerce vatan evladı talebesi dahi bu vatanın bedelini ödemek için Çanakkale’de savaşmaya gitmişlerdi.  Çanakla de Türk ruhu vardı düşmanlar geldiler gördüler hezimetle geri döndüler. Bizim bu günlere ulaşmamıza sağlayan Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Türk Milletinin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda eden bütün aziz şehitlerimizi minnetle ve saygıyla anıyoruz” diye konuştu.
 
BAŞARILI OLACAKLARI KESİN
Milliği Eğitim Şube Müdürü Ümit Yaşar Gürsoy yaptığı konuşmada “Tüm Türkiye’nin her ilinde olduğu gibi Kırıkkale’de Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yılı kutlamaları yapılıyor. Kızılırmak Ana Okulun bu miniklerinde tarihteki o günleri çok mükemmel canlandıracaklarına inanmaktayım. Amaç ta bu olmalı. Türk çocuklarımıza Atalarının bu ülkeyi nasıl kurtardığını bu anma töreni birebir hafızalarına çok iyi kaydedilir.  Bu miniklerin ne kadar yetenekli güzel bir oratoryo tiyatro sergileyecekler ve başarılı olacakları kesin” diye konuştu.
 
GÜZEL GÜNLER
Çanakkale Destanı ve anma programı, Nazan Güven, Medine Tatlıalmaz, İlknur Soytek, Döndü Saygılı öğretmenlerimizin hazırlayıp sunduğu programda Minik öğrenciler günün anlamını yansıtan şiirler okudular. Minik bedenlerine göre Çanakkale savaşındaki askerlerimizin ve vatandaşların giydikleri kostümlerin aynısını üzerlerinde sergiledikleri, Çanakkale geçilmez, Çanakkale destanı tiyatro oyunları ve oratoryo büyük beğeni ile karşılandı. Program içerisinde bir bayan veli Asker Mektup’ u okumasıyla izleyiciler gözyaşlarına büründü. Program sunucusu Kübra Gürsoy ortak söz olarak ‘’Biliyoruz ki bu vatan çocuklarımız sayesinde çok daha güzel günler görecek” açıklamalarında bulundu.
 
Haber: Arif Çakıroğlu

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu