Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

Minik Öğrencilere 'Asker Tayını'

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

18 Mart Çanakkale zaferi ve Şehitleri anma günü dolayısıyla, öğrencilere Çanakkale’de savaşan askerlerin yemeği olan ‘asker tayını’ dağıtıldı.
SMinik Öğrencilere 'Asker Tayını' - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleriınıfta duygulu anlar
Gürler İlkokulu’nda Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı nedeniyle bir dizi etkinlikler düzenlendi. Tiyatro gösterisi, oratoryo gösterisi, şiir dinletisi gibi etkinliklerin bulunduğu programda Buket Bozdemir isimli öğrencinin duygulanarak gözyaşı dökmesi dikkatleri çekti. Programın ilerleyen aşamasında ise öğrencilere Çanakkale ruhunu daha iyi yaşayabilmeleri adına vatanını savunmak için zor şartlarda mücadele veren askerlerin yemeği olan ‘asker tayını’ (buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ile bayat ekmek) ikram edildi. Dağıtılan asker tayınını kimi öğrenci severek yedi, kimisi ise tadını beğenmediği için yemedi.
Anlamlı program
Vatanını savunmak için zor şartlarda mücadele veren askerlerin yemeği olan asker tayınını öğrencilerine Empati kurmaları için dağıtıklarını söyleyen Okul Müdürü Ercan Ayan, “Çocuklarımız kendilerini Çanakkale şehitlerimizle empati yapsınlar istedik. Bu nedenle Çanakkale’de ki askerlerimizin tayını neyse çocuklarımızın da aynısını yesin istedik ve onların içtiği çorbayı, hoşafı ve bayat ekmek vererek atalarımızın bu vatanı bize nasıl hediye ettiklerini anlamalarını istedik” dedi.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu