Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

MKE NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin kurulumunda ve il olmasında büyük katkısı olan MKE son yıllarda ki düşüşü ile Kırıkkale’yi de düşüşe geçirdi. Son olarak 95 işçi alımı açan MKE 2 yıl iş tecrübesi şartı ile akıllarda soru işareti oluşmasına sebep oldu.
İŞ UMUDUYDU
MKE Kırıkkale Fabrikaları yıllarca Kırıkkalelilerin iş umudu olmuş ve binlerce kişiye ekmek kapısı olarak hizmet vermişti. Kırıkkale’nin kurulması ve İl olmasında büyük önem taşıyan MKE son yıllarda ki gerilemesi ile Kırıkkale’ye faydadan çok zarar getiren bir kurum haline dönüştü. Her seçim döneminde Cumhuriyet Meydanında yapılan Mitinglerde Liderlerin dilinde MKE yi eski günlerine döndürmek varken, hiçbir zaman eski günlerine döndürülemedi. Yada döndürmek için hiçbir girişim yapılmayarak, seçim vaatleri hava da kaldı.
KIRIKKALE YOK SAYILIYOR
30.000’li işçi sayılarından 3.000’li işçi sayılarına dönen MKE Kırıkkale’nin geriye gitmesinde büyük pay sahibi oldu. Milli Savunma Sanayinde Türkiye’nin çağ atladığı bu dönemde gerilemeye devam eden ve artan üretimde yer alamayan MKE son uygulamasıyla Kırıkkalelilere yok artık dedirtti. İş Kur üzerinden 95 işçi alımının yapılacağı MKE’de işçi alma şartları çileden çıkarttı. Eskiden alımlarda Kırıkkale’de ikamet etme zorunluluğu varken yeni yapılacak alımlarda bu şart kaldırıldı. Ayrıca iş tecrübesi gibi bir ibare yokken bu alımda 2 yıl iş tecrübesi şartı getirildi.
İSİMLERİ DE YAZSAYDINIZ!
Alımlara başvurmayı düşünen ancak aynı işte 2 yıl sigortası yatmayan vatandaşlar “Bu nasıl bir uygulama? Ben üniversite okumuşum, mezun olmuşum. İş başvurusu yapıyorum 2 yıllık tecrübe diyor? Peki, alacakları isimler bu bölümde 2 yıl yükseköğrenim almışlar mı? Bu uygulama da çifte strandart var gençler işsiz gezsin ama orta yaşlılar işe alınsın. Var mı böyle bir uygulama? Kim hak ediyorsa onu alın. Ayrıca MKE Kırıkkale’nin içinde doğmuş bir Kurum. Kırıkkale’ye borçlu bir kurum, Kırıkkale’de ikamet zorunluluğu nasıl kaldırılır? Bu işin içinde iş var torpille birilerini yerleştirecekler. Bari isimleri de yazsalardı da kimseyi boş yere umutlandırmasalardı” ifadelerini kullandı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x