Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşet

MKE patlamasının 19. yıldönümünde anıldılar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

3 Temmuz 1997 tarihini hiç unutmadı. Kenti adeta savaş alanına çeviren, 2’si çocuk 4 kişinin öldüğü patlamanın 19. yıldönümü, düzenlenen törenle şehitlik mezarlığında anıldı.
ŞEHİR SAVAŞ ALANINA DÖNMÜŞTÜ
MKE Mühimmat Fabrikası’nın İmla İşletmesi TNT atölyesinde 3 Temmuz 1997 tarihinde meydana gelen patlamada 2’si çocuk 4 kişi hayatını kaybederken, fabrika çevresinde oturan onlarca vatandaş yaralandı, 40 bin konut hasar gördü, milyarlarca lira maddi zarar meydana geldi. Patlamalar nedeniyle halk 3 gün boyunca şehir dışında konaklarken, başlatılan soruşturmada kurum dışı bir etki veya sabotaja dair herhangi bir bulguya rastlanmadığı sonucuna varıldı.
1997 yılında meydana gelen patlamada, Kırıkkale’de çok sayıda ev ve işyerinde büyük hasar meydana gelmiş. kentli güvenlik gerekçesiyle şehir dışına taşındı. Aradan geçen 18 yıl sonra patlamanın yıldönümünde şehitlik mezarlığındaki anma töreni yapıldı. Törene, Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal, sendika yöneticileri Zekai Tufan, Uğur Kayalı. Mustafa Teke ile MKE Mühimmat fabrikası işçi temsilcilerinin katıldı. MKE işçisi İsmet Altınışık’ın şehitlikte bulunan mezarı ziyaret edilip dua edildi, karanfil bırakıldı.
Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şubesi Başkanı Mürsel Öcal yaptığı konuşmada, “Görev başında şehit olan tüm emek şehitlerine buradan rahmet diliyorum. 19 yıl geçmesine rağmen bu patlamayı unutmadık, unutturmayacağız. O tarihten sonra alınan tedbirler, güvenlik önlemleri, işyerlerindeki çalışma şartlarının iyileştirilmesi ile orada çalışan arkadaşlarımızın uzmanlaşması, işini daha iyi yapmaya başlaması ile beraber bu tür olayları inşallah bir daha yaşamayız. Allah bu günleri bize bir daha göstermesin” diye konuştu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x