Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Ekonomi

MKE Silah Fabrikasında Milli Gurur

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

MKE Kırıkkale Silah Fabrikası ‘üretemez, yapamaz, işçiler yatıyor’ diyenlere inat bugüne dek ürettiği 16 bin adet MPT-76 piyade tüfeğini kusursuz bir şekilde TSK’ya teslim etti. Silah Fabrikası, askeri silah üretimini av çiftesine benzetip hüsrana uğrayan özel firmalara fark atarak dün, ürettiği 5 bin adet MPT-76’yı daha teslim etmenin gururunu yaşadı.

SİLAHLAR TIRLARA YÜKLENEREK TÖRENLE UĞURLANDI
Geçtiğimiz haftalarda 11 bin adet MPT-76’yı TSK’ya teslim eden MKE Kırıkkale Silah Fabrikası, yeni üretin 5 bin adet tüfeği daha tırlara yükleyerek Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edilmek üzere yolcu etti. Yönetim, işçi ve memurların katılımıyla fabrika bahçesinde gerçekleştirilen törende üretimin 20 binle sınırlı kalmayacağını belirten Silah Fabrikası Müdürü Mehmet Ocakçıoğlu, “MPT-76 silahımız 20 binle kalmayacak 26 bin 500 siparişin daha geleceğinin bilgisinin yetkililerden alıyoruz. Askerimizin elinde bulunan G-3’ler artık tedavülden kalkacak ve onların yerini MPT-76 silahımız alacak. Bunun yanında da MPT-55 silahımız biliyorsunuz sipariş olmadan bin adet yapıldı. Bunlar Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık korumalarında, Jandarma da kullanılıyor. 2018 yılı içerisinde MPT-55 silahımızdan 40 bin adet yapacağız. Bunu da işçisiyle memuruyla Kırıkkale Silah Fabrikası yapacak başkası değil.”dedi.

26 BİN 500 ADET YENİ SİPARİŞ YOLDA
2019 yılı için 26 bin 500 siparişin daha olacağını ifade eden Ocakçıoğlu, “2019 yılı içi itibariyle söylediğim gibi 26 bin 500 MPT-76, 15 bin MPT-55 şuanda hazır. 2019’u bekliyor. Bugün uluslar arası pazarda söz sahibi olan bu silahı 5 bin tanesini daha teslim ediyoruz. Devamlı söylüyoruz 42 NATO standardı testlerden geçen dünyaya nam salmış bir silahımız var.  Bununla MKE Silah Fabrikası olarak ne kadar öğünsek azdır. Bunda da hepimizin emeği ve göz nuru var. Bunun daha iyisini yapmak bizim boynumuzun borcudur. İnşallah daha iyilerini de yapacağız. Bu millet ayakta durduğu sürece Silah Fabrikası da ayakta duracaktır. Çalışmalarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim, Allah utandırmasın. El ele gönül gönüle yaptığımız silahımızın teslimatları bitmedi. Esas kapanış teslimatımızı 1 ay sonra 4 bin adet olarak yapacağız. Daha güzel bir teslimat bekliyorum. Sevkiyatımız vatana millete hayır olsun.”diye konuştu.

ÜRETEMEDİKLERİ SİLAHLA HAVA ATIYORLAR
Kale Grubun internette dolaşan KCR-556  piyade tüfeğine de atıfta bulunan Ocakçıoğlu,  “Özel bir firma bitmeyen bir silahla hava atmış. Biz NATO testlerinden geçen 40 bin adet yaptığımız silahlarla bu kadar övünmüyoruz. İnsanlar yapamadıkları şeylerle hava atarken biz yaptığımız şeyleri değerlendiremiyor, reklamını yapamıyoruz. Bunlar bizim emeğimiz.  Biz yaptığımız ve teslim ettiğimiz ürünlerimizden bahsedemiyoruz. Elin adamı orada yapmadığı şeyle övünüyor. Ve üretmedikleri silahın gazetelerde çarşaf çarşaf haberi ve reklamı çıkıyor. Onun için kendi değerimizi kendimiz bilelim. Kendimize değer vermezsek başkası hiç vermez.”dedi.

‘ÜRETEMEZ’ DİYENLERE KAPAK OLSUN
Törende konuşan Türk Metal Sendikası Fabrika Temsilcisi Levent Öztürk te kısa bir konuşma yaparak, “Bugüne kadar ürettiğimiz 16 bin silah, ‘MKE Fabrikası işçileri yatıyor, üretemez’diyenlere kapak olsun.”dedi. Tırlara yüklenen 5 bin adet MPT-76 piyade tüfeği fabrika nizamiyesinde alkışlar eşliğinde TSK’ya gönderildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x