Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSağlık

Moda Life’tan kan bağışına destek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye genelinde yaptığı başarılı hizmetleriyle adından söz ettiren Moda Life, farklı bir etkinliğe daha imza attı. Fabrikada çalışan 300’ü aşkın işçi, Kızılay tarafından kurulan çadırda kan bağışında bulundu.
 
İŞÇİLER HAYAT KURTARDI
Acil durumlarda önem arz eden kan bağışına dikkat çekmek amacıyla çalışma başlatan Kızılay, Moda Life ile renkli bir organizasyona imza attı. Fabrikanın bahçesine kurulan kan bağışı çadırında 300’ü aşkın fabrika işçisi, hayat kurtarmak için kan bağışında bulundu. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kızılay yetkilileri; “Meydanlarda, işyerlerinde, kamu kurumlarında, fabrikalarda gönüllü ve sağlıklı bağışçılardan aldığımız kanla ülkenin kan ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz” ifadesinde bulundular.
 
KAN SÜREKLİ İHTİYAÇTIR
Yetkililer, “Kan bizim çok önem verdiğimiz bir gerçek. Kan bağışı acil değil bir sürekli ihtiyaçtır.  Sadece acil ameliyat olması gereken için değil, her gün ameliyat olan, normal ameliyat olan binlerce insan için, lösemi, lenfoma gibi kan hastalıkları için bir ihtiyaçtır kan bağışı. O yüzden daha önce kan bağışı yapmış ya da hiç yapmamış olan insanları kan bağışına teşvik etmek istiyoruz. Etmemiz gerekiyor. Kan, yerine hiçbir ilacın, başka hiçbir sıvının konamadığı özel bir madde. Kaynağı da sadece insandır. O yüzden bu toplumsal bir vazife. Bunu yerine getirmek gerekiyor” şeklinde konuştular.
 
 
 
 
 
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu