Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSağlık

Motosikletli ambulanslar ramazan mesaisinde

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Karayolu ağıyla 43 ilin bağlantı noktasında bulunan Kırıkkale’de, ramazan ayı boyunca iftar ve sahur saatleri arasında meydana gelebilecek kazalara motorize acil servis ekipleriyle en kısa sürede müdahale ediliyor.

 

ÖNCELİKLE MÜDAHALE EDİYOR

Özellikle Kırıkkale-Kayseri ve Kırıkkale-Samsun karayolu ile kent merkezinde yaşanan yoğunluk nedeniyle normal ambulansların giremediği yerlere motosikletli ambulanslar öncelikle müdahale ediyor. İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, acil sağlık hizmetlerinin yerine getirilmesinde önemli kriterlerden birinin sağlık görevlisinin hastanın bulunduğu yere en kısa sürede ulaşması olduğuna işaret etti.

 

EN KISA SÜREDE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ

Motosikletli ambulanslarla yoğun noktalardaki hastalara ulaşmanın daha kolay olduğunu vurgulayan Uzun, “Ramazan ayında vatandaşlarımız akşam saatlerinde çarşı merkezlerinde yoğunluk oluşturuyor. Bu nedenle 112 Acil Servis hizmetlerini daha üst düzeye yükseltmek amacıyla 2 motosiklet ve 4 personelimizden oluşan ekibimizi kent merkezinde konuşlandırdık. Özellikle akşam saatlerinden sahur saatlerine kadar yaşanan yoğunluk nedeniyle meydana gelebilecek vakalara en kısa sürede ulaşmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

 

BİZLERE ÇOK FAYDASI OLDU

Uzun, ramazan ayı münasebetiyle vatandaşların özellikle iftar ve sahur arası saatlerde yoğun olarak bulunduğu noktalarda, sosyal alanlarda, özellikle teravih namazı çıkışı cami önlerinde bu hizmeti en hızlı ve en etkin şekilde vermeye çalıştıklarını dile getirdi. Motosikletli ambulansların nöbet sistemini bu saatler arasında bu mekânlara kaydırdıklarını ve ekiplerin gayet olumlu, etkin müdahale ve verimli bir çalışma yaptıklarını ifade eden Uzun, “Bu uygulamamız ramazan ayı boyunca devam edecek. Motorize ekiplerimizin acil sağlık hizmetlerinin yerine getirilmesinde bizlere çok faydası oldu.”

 

OLAY YERİNE ÇAĞIRIYOR

Motorize ekiplerimizi, vakalara diğer ekiplerimiz gelene kadar öncü ekip olarak kullanıyoruz. Daha somut bir ifade ile motorize ekiplerimiz 2-3 dakika içinde vatandaşımıza acil sağlık hizmetini ulaştırıyor. Motorize ekiplerimiz, olay yerine ulaşınca ilk yaptıkları müdahale sonrasında hastaların hastane hizmeti gerektirmesi durumunda diğer ambulans ekiplerimize haber verilmek suretiyle olay yerine çağırıyor. Dolayısıyla acil sağlık hizmeti olarak vatandaşlarımıza verilmesi gereken hizmet tamamlanmış oluyor.”

 

VATANDAŞ DAHA DUYARLI OLMALI

Uzun, acil sağlık hizmetlerinin daha etkin olması için vatandaşların trafikte ambulanslara yol verilmesin ve 112 Acil Servisi hattının gereksiz yere meşgul edilmemesinin önemine işaret ederek, tüm vatandaşların 112 Acil Servis konusunda daha duyarlı olması gerektiğini kaydetti.

 

MALZEMELERİMİZ, EKİPMANLARIMIZ MEVCUT

Motosikletli ambulans görevlisi Aykut Oğuz da vakaları daha hızlı değerlendirme imkanı bulduklarına vurgu yaparak, “Motosikletli ambulanslarımızın çantalarında, donanımlarında bir ambulansta bulunan ve bir hastayı kurtarmak için müdahalesi boyunca gerekli olan tüm malzemelerimiz, ekipmanlarımız mevcut.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu