Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ÇelebiGündemKırıkkaleManşet

MOZAİĞE İLGİ BÜYÜK

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Geçtiğimiz günlerde Karalı Köyü ve Elmalı Köyleri arasında bir tarım arazisinde ortaya çıkan tarihi esere ilgi devam ediyor. Son olarak İlçe Ziyaretleri yapan Milletvekilleri,  İl Genel Meclisi Başkanı ve üyeleri mozaiği yerinde incelediler.
Kırıkkale’nin Karalı ve Elmalı köyünü birbirine bağlayan arazi üzerinde yağışlar sonucu oluşan selde tarla yüzeyinin süpürülmesi sonucu yıllar öncesinden Roma Dönemi’ne ait mozaik kalıntıları ortaya çıkmıştı. Kalıntının ortaya çıkması ile köylüler Yetkililere haber vererek, tarihi eserin korunmasını sağlamışlardı.
Karalı ve Elmalı köyünün sınırları içinde bulunan mozaik kalıntılarını Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Emniyet Müdürü Hasan Onar, Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Er ile Ankara’dan gelen Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nden Arkeolog Mustafa Metin incelemişler ve hemen çalışmalara başlayarak, mozaiğin kültür turizmine kazandırılması için çalışmalara başlamışlardı.
Son olarak ilçe ziyaretlerine devam eden Ak Parti Kırıkkale Millervekilleri, İl Genel Meclisi Başkanı ve üyeleri ziyaretler kapsamında çalışmaların devam ettiği mozaiği ziyaret ettiler. Jandarma ekiplerinin 24 saat nöbet tutttuğu ve arkeologların çalışmalarına devam ettiği Mozaiğin M.S. 1. Yüzyılda yapıldığı tahmin ediliyor. Roma dönemine ait bu kalıntıların, bölgede ciddi bir roma ve Hitit tarihi olduğuna işaret olarak algılanıyor ve kültür turizminin gelişmesi için başka kalıntılarında ortaya çıkabileceği ifade ediliyor.
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x