Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetTeknoloji

MPT-76 seri üretime başlıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU MİLLİ PİYADE TÜFEĞİ HAKKINDA MÜJDEYİ VERDİ
 
Savunma Sanayii İcra Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Davutoğlu, “Birincisi milli piyade tüfeği üretimimizi hedeflemiştik. Prototif üretimi anlamında seri üretime geçmek üzere takdim edildi. Ben önümüzdeki dönemde de bu yıl içinde de seri üretime geçecek.
 
MİLLİ PİYADE TÜFEĞİ ÜRETİMİ VE AKILLI MÜHİMMAT ÜRETİMİ
Savunma Sanayii İcra Kurulu toplantısı sonrası iki önemli yeni gelişmeyi paylaşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Birincisi milli piyade tüfeği üretimimizi hedeflemiştik. Bugün bana da prototif üretimi anlamında seri üretime geçmek üzere takdim edildi. Ben önümüzdeki dönemde de bu yıl içinde de seri üretime geçecek. Bu konuda emek veren bütün mühendislerimize ve silahlı kuvvetleri mensuplarımıza, savunma sanayii müsteşarlığımıza teşekkür ediyorum. Çok önce gerçekleşmesi bir hedefti, yine kararlı bir şekilde bunu takip ettik. İktidarlarımız döneminde 2009’da alınan bir kararın bugün uygulanması bugün mümkün oldu. Terörle mücadele ve çevre ülkelerdeki istikrarsızlıklar bağlamında önemli ihtiyaç olarak ortaya çıkan akıllı mühimmat üretimi konusunda da çok önemli mesafeler alındı ve bunun artık Türkiye’de üretilmesi gerçekleşmiş oldu” diye konuştu.
 
ADIMLAR ATILACAK
Başbakan Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: “Bu noktada bugün ele aldığımız projeler bağlamında da bazı gelişmeleri de paylaşmak istiyorum. Müşterek savaş uçağı üretimi ile ilgili gelişmeleri gözden geçirdik. Hava savunma sistemini son aldığımız kararla milli bir proje olarak geliştirmeye karar vermiştik. Bu konudaki son atılan adımları ve paydaşlarla yapılan görüşmeler hakkında bilgi aldık. Bu proje aksamadan, herhangi bir kesintiye uğramadan devam edecektir. Bizim için hayati, varoluşsal bir proje olarak her zaman gündemimizde olacak. ATAK helikopterlerinin özellikle motorlarının yerli motor ile, tümüyle millileşmesi konusunda çok önemli projeyi devreye sokuyoruz. Yine İHA’ların silahlı İHA ki, diğer müttefik ülkelerden silahlı pradatör almak için yıllardır uğraşıyoruz. Silahlı İHA yapımı konusunda da önemli bir aşamaya gelindi. Elektronik harp sistemleri bağlamında da yine son derece önemli aşamalar kat edildi. Türkiye’nin bağımsızlığının, özgürlüğünün istikbalinin en önemli garantisi milli savunma sanayisine sahip olmasıdır. İlan ettiğimiz her proje yakından takip edilecek ve bu çerçevede atılması gereken adımlar atılacak.”
 
“GENİŞ BİR PERSPEKTİFLE ELE ALACAĞIZ”
Birçok projenin gözden geçirildiğini ve yeni bazı kararların alındığını belirten Davutoğlu, “Değişen güvenlik riskleri ve tehdit tanımlamaları çerçevesinde savunma sanayiisi yapılanmasını yeni bir stratejik zeminde ele almaya karar verdik. Savunma Sanayii İcra Komitemiz gerekli hazırlıkları tamamlayarak, önümüzdeki dönemde Nisan-Mayıs ayı gibi Savunma Sanayii Koordinasyon Kurulu’nu toplamayı planlıyoruz. Daha sonra burada ele alacağımız perspektif çerçevesinde konuyu uzmanlarıyla değerlendirerek, kademeli toplantılar gerçekleştireceğiz. Tekrar bu konu Eylül-Ağustos ayları gibi Savunma Sanayii Koordinasyon Kurulu ve İcra Komitemizde ele alındıktan sonra bir savunma sanayii şurası yıl sonuna doğru tertiplemeyi düşünüyoruz. Böylece kademeli bir şekilde paydaşların devre girdiği, savunma sanayiinde öncü özel sektörün de devreye girdiği, ülkenin savunma sanayiinin millileşmesi ve bu konuda dışarıya olan bağımlılığın azaltılması için alınacak tedbirlerin göz önüne alındığı yeni bir yapılanmaya geçmeyi planlıyoruz. Bu çerçevede de siyasi askeri konsept geliştirerek önümüdeki dönemde Cumhuriyetimizin ve devletimizin korunması bekası ve milletimizin huzur ve güvenliği için alınması gereken tedbirleri geniş bir perspektifle ele alacağız” ifadelerini kullandı.
 
“ÇİFT KANATLI YOL TAKİP EDECEĞİZ”
“Bu çerçevede, çift kanatlı yol takip edeceğiz” diyen Davutoğlu, “Bir taraftan acil ihtiyaçları gözönüne alarak tedarik imkanları çerçevesinde alımları sürdüreceğiz. Bir taraftan da orta ve uzun vadede savunma sanayiinde millileşmenin oranını artıracak yerli üretime ağırlık vereceğiz. Böylece acil ihtiyaçları karşılarken orta ve uzun vadede savunma sanayiinin gelişmesini de göz önünde bulunduracağız. Bugün ele aldığımız projeler bağlamında toplamda 5,9 milyar dolarlık yeni projelere onay verdik. Bunun 4.5 milyar doları yerli üretim şeklinde gerçekleşecek. Bu da genelde de sanayimizin üretim artışına katkı sağlayacak. Ayrıca 12 milyar dolarlık sözleşmesi planlanan veya tamamlanan projeyi de devreye sokmuş olduk bugün. Bir güzel haber de iki ay içinde, 2016’ın ilk 2 ayı içinde savunma sanayii ihracatımız yüzde 35 arttı” diye konuştu.
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu